A nagy számok törvénye

Mikor is szakítaná meg a csapat a rangadós sormintát, ha nem 2022 utolsó bajnokiján? Szó mi szó, egy héttel előbb is jöhetett volna valami hasonló, de most már ez van, innen kell valahogy irányba kormányozni a hajót.

Blazious kollégát nem nagyon szeretném ismételni, így megpróbálok kiemelni pár egyéb momentumot 2023 utolsó interes tétmeccséről.

– A Martínez-Dzeko kapcsolat mostanság mintha javulni látszana a szezon eleji hónapokhoz, illetve a teljes 2021/2022-es idényhez képest. Most már egyértelműen alá tud dolgozni egyik a másiknak, és ebből így vagy úgy, de jó dolgok tudnak kisülni. Ahogy most is láthattuk ennek pozitív hozadékait.
Elgondolkodtató egyébként, hogy ezt az extrém erőltetett menetet lényegében kevesebb csatárral tolta le a csapat, mint az elmúlt idény nagy részét. Lukaku ugyebár mintha nem is lenne, Correának meg csak felvillanásai vannak legjobb esetben (amikor épp nem sérült). Következésképp a 36 éves Dzekora és az inkonzisztens, vezető csatárnak nem feltétlen alkalmas Martínezre elképesztő nagy nyomás nehezedett eddig. Ha ilyen szempontból nézzük, mindkettő előtt lengethetjük a kalapunkat, de életkorából adódóan főleg a bosnyák előtt hajolunk meg. Nem merek elhamarkodott kijelentést tenni, de az ősz folyamán már jó párszor megfordult a fejemben, hogy egy egyéves kontraktusért minimum megdolgozott a jó Edin.

 

 

– Egy dolog, amin – akár személycserével, akár máshogy – kulcsfontosságú lenne javítani: a védekezésbeli kihagyások redukálása. Ismét pontokba kerülhetett volna az a néhány elkerülhető butaság a védőktől, és nem fér a fejembe, hogy ilyen profi klubnál hogy fordulhatnak ezek elő meccsről meccsre.

– A csapat néhány napon belül másodjára fordított hátrányból: mentálisan most akkor mégiscsak egy erős csapat az Inter? Múlt vasárnap után azért ez egy túlzó állítás lenne, de ilyen téren akkora probléma talán nincs.

– Annyiban kapcsolódnék azért Blazioushoz, hogy kapja be az az idegesítően doboló valaki a bergamoi táborból, aki miatt egész nap dobverés ment a fejemben. Duplán, sőt, triplán megérdemelték a ruhát ezért.

– Lényegében sikerült a felkapaszkodás a top 4-be. Nem túl nagy elvárás azért egy ilyen – Serie A szinten erősnek számító – kerettől, hogy a maradék 23 meccsen jobb mérleget hozzon, mint eddig, szóval elviekben a dobogó elérése sem szabadna, hogy gondot okozzon.

– Folytatás januárban, rögtön egy Napoli-veréssel. Wehehe.

 

Összefoglaló:

 

 

Pontozás:

Onana – Volt nagy bravúrja és kulcspassza is, lábbal egyébként is egész végig jól játszotta meg a labdákat. A két kapott gólhoz nem volt köze – kis híján kifogta Palomino második fejesét is. (6,5)

Bastoni – Kevés akció zajlott az oldalán, talán magabiztosnak is volt mondható, és olykor a támadásokat is tudta segíteni. (6)

de Vrij – Rengeteg feladata volt (2 szerelés, 1 megelőzés, 6 tisztázás, 1 blokk), és sajnos nem sikerült ezeket maradéktalanul megoldania. A tizenegyes okozása abszolút blőd tett volt, emellett például Höjlund is okozott neki kellemetlen momentumokat. Nem jól zárta az évet. (5)

Skriniar – Szintén nagyon elfoglalt volt, és sajnos holland társához hasonlóan neki sem sikerült hiba nélkül lehozni a 90 percet: Palominoról ő maradt le a második kapott találatnál. Amúgy az idény elejéhez képest javult, de egy szintet még biztosan tud majd emelni. (5,5)

Dimarco – Egy „háromnegyed gólpasszt” összehozott, és egyébként sem futballozott rosszul. (6,5)

Mhitarjan – Keveset volt játékban, kissé szürkére sikerült ez a teljesítmény tőle. Akadt egy jó lövési lehetősége. (5,5)

Calhanoglu – Embertelen meló védekezésben – 10(!) labdaszerzés, 2 blokk – , elöl pedig két kulcspassz, egy fél assziszt, plusz 92%-os passzpontosság. Brozovic felkötheti a gatyát. (7)

 

 

 

Barella – Elöl-hátul teljesen üres maradt a lőlapja, az Atalanta teljesen megfojtotta őt. Egy kedvenc jelenetem azért volt tőle: Bellanovát szépen bevédte Maehle-vel szemben. (5,5)

Dumfries – Az első félidőben véresre csapkodtam a homlokom a baromságai láttán, és többször kértem fennhangon a cseréjét. Aztán fordulást követően meglepően prímán összeszedte magát, és végül kulcspasszai is voltak, plusz rendesen sajnáltam, hogy le kellett hozni – persze nem csak a sérülése miatt. (5,5)

Martínez – Olykor mintha már a vb-n járt volna fejben (nevetségesen rossz labdakezelések), de bizonyos kulcspillanatokban ott volt fejben. Szó szerint. Ő „másfél”, fejjel adott gólpasszal zárt, és végül nem kellett lehúznom a gyenge megoldásai végett. (6,5)

Dzeko – Újabb dupla a nagy öregtől, sok jó, és néhány kevésbé jó megmozdulás mellett. Továbbra is maximális a tiszteletünk felé. (7,5)

Acerbi – Néha talán túlbiztosította a dolgokat, de nem volt rossz. (-)

Bellanova – Próbált bátran játszani, és védekezésben is sokat kellett dolgoznia. (-)

Brozovic – Túl sokat nem tudott a közösbe tenni, vissza kell még rázódnia. (-)

Gosens – Nem szállt be rosszul az exek ellen. (-)

Correa – Még neki is volt pár hasznos megoldása. (-)

Inzaghi – Az első fél óra alapján a mentális felkészítés ismét félrement, de szerencsére csapata szépen reagált, és láthatóan tudatos elemekkel is készültek a meccsre. A cserék most nem sikerültek rosszul. (6,5)

 

Képek forrása sorrendben: eurosport.com (kiemelt kép), nemzetisport.hu, ansa.it