Félidei harangszó

A tankönyvek szerint a pápa a nándorfehérvári diadal megünneplésére rendelte el a déli harangszót. A valóságban a harangozást elrendelő pápai bullát már a győzelem előtt hetekkel kiadták, de pont ugyanakkor ért Budára, mint a diadal híre, így természetesen sikeresen összemostuk a kettőt.

Ma csak egy Atalanta – Inter meccsre hív a harangszó. Ha mindenki túl van a déli másnaposság elleni húslevesen, akkor ezzel a kvázi kalóriacsökkentett rangadóval büntetheti még a szervezetét.

Igazság szerint a mai meccs szinte tét nélküli. Az, hogy 27, 28 vagy 30 ponttal, 4. vagy 7. helyen kezdjük majd az új szezont, szinte teljesen mindegy. Merthogy a világbajnokság után gyakorlatilag új szezon kezdődik, egy ekkora kihagyást nehéz máshogy értelmezni. A jelenlegi hullámzó formát tekintve szerintem ennek mi most akár örülhetünk is. Bízunk benne, hogy a sérültek száma (Lukaku) inkább csökkenni fog az újrakezdésre, bár az elmúlt évek tapasztalatai alapján a válogatott szünetek nem igazán kegyesek hozzánk.

Legkevésbé a Napoli örülhet a világbajnokságnak, ők jelenleg valami eszméletlen flowban vannak. Pillanatnyilag egyetlen csapat sem jelent rájuk veszélyt, 15 meccs után akár 10 ponttal is vezethetik a bajnokságot az üldöző Milan és a kevésbé komolyan vehető Lazio előtt. Nem célszerű az idény felénél scudettot osztogatni, de ha május-júniusban nem a déliek ünnepelhetnek, azt vélhetően Katarnak köszönik majd meg.

Mi egyszer már behúztuk a világbajnokságot, reméljük idén is meglesz

Apropó, világbajnokság!
Én személy szerint rengeteg ellenérzéssel várom a katari vébét, eddig finoman szólva a helyszín nem nyerte el mindenki tetszését. Pedig a nyilvánvaló korrupció mellett is lett volna arra lehetőség, hogy a keleti világ zártsága felé a focival nyissunk kicsit. Sajnos a mellékelt ábra szerint a szervevezőknek nem sikerült ezt sem megugrani. A szerkesztőségben egy nem reprezentatív kutatás alapján Argentínának szurkolnak a legtöbben, ha már az olaszok nem lesznek ott.

A másik hír, hogy kijött a Football Manager 2023, amely pont ugyanazt tudja, mint az elmúlt 10 évben minden elődje, ennek ellenére szerzőtársaim nagy örömére telespammelem a játékból küldött képekkel a csoportunkat. A játék alapján Franciaország 2-1 re veri a hollandokat a döntőben Thuram és Giroud góljával. Az Interből Dumfries és Gosens kerül be torna válogatottjába (utóbbi a való életben nem kapott meghívót), szóval lehet ez most nem a legpontosabb jóslat a program részéről. Szerintünk Marotta a világbajnoki szünetben épp a két játékos helyére nézhetne valakit a télre.

Nehéz egy ilyen meccs előtt mit mondani az öltözőben, nyilván jobb lenne győzelemmel pihenőre menni, de ha nem sikerül, akkor ott van majdnem 2 hónap a javításra. Hacsak nem szenvedünk el egy 4-0-ás vereséget, akkor Inzaghinak januárig van ideje azon gondolkozni, hogy mit rontott el, hogyan tovább. Talán az egyetlen tét, hogy Simonénak sikerül-e egy félig-meddig rangadót behúznia még idén.

Várható kezdő:

Onana – Skriniar – De Vrij – Bastoni – Dumfries – Barella – Calhanoglu – Mkhitarjan – Dimarco – Dzeko – Lautaro

TV: Sport1 12:30