Emléktörlés

„Az ember nem szabadulhat meg mindentől, ami fájdalmas emléket idéz fel. Minden emlék értékes; még a rosszak is.” Ez bizony egy nagyon szép idézet, amit fél percnyi kereséssel találtam a világhálón. Még ha igaznak nem is gondolom. Radu hibájában és a bajnoki cím bebukásában semmi értékeset nem vélek felfedezni, még ennyi hónap távlatából sem.

Bizony, a rossz emlékű bolognai meccs óta először lép fel a csapat Mihajlovics Motta együttese ellen. Hát igen, azóta már egy edzőváltás is lezajlott a mai vendégeknél, és hát úgy tűnik, a csere nagyon bejött nekik: jelenleg (kupával együtt) négyes győzelmi szériát építenek, és lépegetnek felfelé a tabellán. Az egyik gólkirályjelölt, Arnautovic biztos ma is külön figyelmet érdemel – hiába az interes múltja, ő is szomorított minket azon az átkozott tavaszi napon.

Inter-részről: nyilván győzni kell, nincs más elfogadható eredmény, blablabla… De tényleg: a hétvégi, rettenetes második félidő után az a minimum, hogy ma a jóemberek tüdejüket kiköpve besöprik a győzelmet. Más opció természetesen nincs, és most már kb. a bajnokság végéig ilyen kényszerhelyzetben játszik a csapat.
Újabb sérült iratkozott fel a listára Darmian személyében, őt már nem látjuk idén, ahogy természetesen Lukakut sem – a többiek mind a fedélzeten vannak.

Ja, és ugyebár plusz motiváció: jó lenne egy kicsit visszavágni a legutóbb Bolognában történekért.

Várható kezdő: Onana – Bastoni, de Vrij, Skriniar – Dimarco, Mhitarjan, Calhanoglu, Barella, Dumfries – Martínez, Correa.

20:45-kor kezdés, a közvetítő csatorna ismét a Sport1.