Újabb megzuhanás

Lehet, hogy ez egy ilyen idény lesz. Utazunk a hullámvasúton, ami néha fel-fel tör a magasba, de ugyanannyiszor fordul fel a gyomrunk, mikor visszautaztat minket a mélybe.

Nagyon mérges vagyok még mindig, a meccs alatt pedig majd fel robbantam, talán mondtam is egy pár dolgot a szerzőtársaimnak, amelyek már-már túlzások voltak. De az idénybeli ötödik vereség és mellé a 19 kapott gól, nem egy olyan páros, amire nehéz könnyes szemek nélkül visszatekinteni. Az első félidő valóban nem volt olyan rossz, voltak helyzeteink, sőt, ordító helyzet is volt. De ezek kimaradtak. Úgy összességében nem járt rosszul a labda, a Juventusnak egy nagy lehetősége volt, a kaput pedig egyszer sem sikerült eltalálniuk. Mégis úgy éreztem, hogy valami nem stimmel. A játékosokon nem láttam, hogy egy derbin játszanának. (Mintha ez már megtörtént volna egy párszor ebben az idényben.) A mérkőzés előtt azt fejtegettük, hogy be kéne darálni őket az első félidőben. Egyszer azért, mert az ellenfél kezdője ezer sebtől vérzett, sokkal többtől, mint az Interé. Másodszor azért, mert nagyrészt az egész idényben az első félidőket tudtuk úgy igazán megnyomni. De ez a harciasság, amit sokan szerettünk volna a pályán látni, már az első félidőben se volt jelen, és talán a kihagyott helyzetek is megmutatják, hogy valami nagyon nem volt rendben mentálisan a játékosokkal a tegnap este folyamán. Lautaro egy pár jó hét után, tegnap megint elfelejtette, hogyan kell gólt lőni, és emiatt benne kellett csalódnom a leginkább, hiszen, ha senki tudja eltalálni a kaput, akkor ki másban bízhatna az egyszeri Inter drukker, ha nem benne? Dzekot valószínűleg kikészítették az elmúlt hetek hajtása és szintén hibát-hibára halmozott. Azt pedig, hogy Dumfries is kihagyott egy ordító ziccert talán már senki se kapja fel a fejét, az előző idényben is sok olyan mérkőzése volt, ahol nem játszott jól, de az új idényben, mintha teljesen elveszítette volna őt Inzaghi és nem is nagyon tudja visszarázni a korábbi énjéhez.

Mindazonáltal egy korrekt félidő volt összességében, közepesnél kicsit jobb, szóval nem érintette jól a legtöbb Inter szurkolót, hogy a második félidőben a pályán se voltak. Az 52. percben kaptunk egy buta gólt egy kontrából és innentől nem volt megállás a lejtőn. Hiába volt még temérdek idő, nem sikerült összekapniuk magukat. Erre persze Inzaghi is rásegített, aki borzasztóan meccselt, a sárga fétise megint előjött és sikerült emiatt az egyetlen játékost is lehoznia a pályáról, aki képes volt a tegnapi napon veszélyhelyzetet teremteni a társak a számára. Calhanoglu nélkül a meccs hátralevő részében szinte semmit se sikerült kialakítani. A Juventus a második félidőben azzal a mentalitással játszott, amit én nagyon hiányoltam tőlünk az elsőben. Sajnos a másodikra már abból se maradt meg szinte semmi.

Ebben az idényben még nem sikerült rangadót nyerni a bajnokságban, mind az ötöt sikerült elveszteni. Még ha az elmúlt pár hét jobban is sikerült, továbbra is gondok vannak. A bajnokságban az elmúlt hetekben is döcögve léptünk előre, a Sassuolo és a Fiorentina elleni meccs se volt éppen sétagalopp. Gondok vannak a tulajdonossal, aki nem tud jövőképet felmutatni, és míg az újságok szerint szinte biztos eladás következik, Zhang folyamatosan árnyalja a képet. Gondok vannak a kerettel, ami rosszul van összerakva és nincs meg minden posztra a minőség, sok posztról pedig a csere is hiányzik. És gondok vannak az edzővel is, aki nagy nyomás alatt ahelyett, hogy odaállna a játékosok mellé és terhet venne le, a legtöbb esetben csak még tovább tetézi a bajt, a borzasztó taktikai döntéseivel és érthetetlen cseréivel. Tulajdonképpen mindent felsoroltam. Vannak aspektusok, amelyek nem csak pénz kérdése, ugyanakkor nem ártana jobban magába nézni mindenkinek, mert jelenleg a csapat a hetedik helyen áll a bajnokságban. Nem fogunk sokra menni azzal, hogy továbbjutottunk a BL csoportkörből, ha közben a bajnokságban nem sikerül beférni az első négy hely közé. Bár megkaptuk a Portot a nyolcaddöntőben, lehet Inzaghi a BL megnyerésére játszik. Az elmúlt hetekben jobban akart a csapat és emiatt sikerült egy pár kétes szituációt a magunk javára dönteni, de ha újra a bajnoki címért akarunk küzdeni, akkor gyökeres változások kellenek majd minden téren. Mert jelenleg ugyanazt a vesztes mentalitást látom sokszor a csapaton, mint a banter érában és az, hogy sikerült ideáig visszasüllyedni az nem csak egy ember felelőssége. Jelenleg abban lehet bízni, hogy a tegnapi este nem vezet újra a törékeny egyensúly teljes felbomlásához. Mert, ha ez így fog történni akkor még a jelenleginél is jobban fogunk feszengeni a fotelünkben.

Onana – A 2. meg nem adott gólnál éreztem, hogy tehetett volna többet, utána viszont összekapta magát és ha kellett meccsben tartott minket, sajnos ez sem volt elég a pontszerzéshez. (6)

Skriniar – A szeptemberi formáját hozta, nagyon bizonytalan volt, sok hibával tarkítva a játékát. (5)

De Vrij – Annyira nem volt rossz, nagy hibája nem volt, de extrát nem tudott hozzátenni. (5,5)

Acerbi – Ő is viszonylag korrektül hozta le a meccset. (5,5)

Dumfries – Támadásban meg védekezésben se volt az igazi, hát még ha hozzászámolom azt a kihagyott ziccerét. (5)

Barella – Küzdött hajtott, majdnem kiosztott egy gólpasszt is, de a második félidőt szabadesését ő se tudta megállítani. (6)

Calhanoglu – A tegnap este legjobb játékosa kapott egy sárgát, szóval nem tudta végig játszani. (6,5)

Mhitarjan –  Nagyon nem találta a ritmust a második félidőben és sokat nem tudott hozzátenni. (5,5)

Dimarco – Nem tudott majd olyan pontos lenni, de talán rajta látszódott a legjobban, hogy nem egy kiesőjelölt otthonában vannak éppen. (6)

Lautaro – Nagyon nem ártana rájönni arra, hogy miért csak három egymást követő meccsen tud teljesíteni. (5)

Dzeko – Nem maradt energiája a mai napra. (5)

Correa – Magához képest meglepően jól szállt be, ő szállította a maradék szellemességet, amit jutott még a pályára. (6)

Gosens – A pályára lépett. (5)

Inzaghi – Kezdek elgondolkodni azon, hogy valaha felnő-e az Inter padjához. (5)

(Képek forrása: https://www.inter.it/it/notizie/juventus-inter-serie-a-2022-2023)