Barátságos Bayern

Barátságosabb, mint a Barcelona, az már egyszer biztos. Mindenesetre, mint az köztudott, a mai fordulónak már semmi tétje nincs, így senkinek nem is kell összetörnie magát, főleg a hétvégi Derby d’Italia tudatában. Pár játékos azonban szerephez juthat azok közül, akikben bőven dolgozhat a bizonyítási vágy, a Bayern pedig biztos nem fog ingyen győzelmeket osztogatni az Allianzban, szóval igazából gagyi beleszarós  meccsre sem kell számítani.

Mielőtt rátérnénk a várható felállásra, egy fontos update: ahogy az tegnap szárnyra kapott, Lukaku valószínűleg a VB-ig kiesett, mivel a lábának ugyanaz a része fájdult meg az előző forduló után, mint amelyikkel már 2 hónapja szenvedett. Nos, azt nem mondhatjuk legalább, hogy a keret nincs felkészülve a hiányára, hiszen úgy vagyunk túl egy tökéletes októberen, hogy arra Romnak (a BL gólja ellenére) semmi impaktja nem volt. De ezzel továbbra is csak a szokásos trióra számíthatunk elöl, és a legrosszabb, hogy fogalmunk sincs, mennyire számolhatunk egyáltalán Lukakuval a szezon hátralévő részében. Nem is beszélve a távolabbi jövőről, hiszen jelenleg semmi nem szól a visszavétele mellett. Ez valószínűleg kényszerpályára állítja Marottát, hogy már januárban hozzon egy új csatárt, esetleg visszahozza valamelyik kölcsönben lévő fiatal játékosunkat, akik közül sem Satriano, sem Esposito nem ontja a gólokat, de talán egyikük élne a lehetőséggel.

Rá akartunk térni a Nord ténykedésére, akik a hétvégén kiküldtek szurkolókat (köztük szülőket és gyerekeiket!) a szektoraikból, veréssel fenyegetve őket, de már attól hányingerünk lett, hogy ezt leírtuk. Ne legyenek kétségeink, ezek a megmozdulások fizető nézőket tántorítanak el a stadionba látogatástól. Az ultrák (akinek nem inge…) ezzel csak ártottak a klub megítélésének, szívből remélem, hogy a tettesek többé nem tehetik be a lábukat a Meazzába.

Szóval ma este. Mint azt jeleztük, a Bayern nem fog fullosan tartalékolni, mert nem illik a filozófiájukba egy teljesen elengedett BL meccs otthon. Ennek fejében Inzaghi sem küldheti ki az ifit, mert bár megtehetné, aligha akar egy nagy vereséget kockáztatni. Az említett Lukaku mellett Handanovic, Brozovic és D’Ambrosio sérülése csökkenti a variációs lehetőségeket, így pár játékos mindenképp megragad a kezdőben a hétvégiből, legnagyobb valószínűség szerint Onana, De Vrij, Barella és Lautaro. Emellett elképzelhető, hogy Mhitarjan és Skriniar is kezdenek, míg pár eddig keveset játszó játékos végre megmutathatja mit tud:

  • Asllani: Vice-Brozovicnak érkezett, majd Brozovic megsérült egy hónapra, de mégsem az albán lett az első számú helyettese, hanem Calhanoglu. Ezt kicsit sajnáljuk, másrészt baromira bejött a dolog (tökéletes október ugye), viszont Inzaghi szerint Asllani remekül fejlődik, és meg fogja kapni a maga nagy pillanatait idén. Ez egy ilyen lehetőség most.
  • Bellanova: Az eddig legkevesebbet játszó új érkező, rendszerint a meccsek végén áll be. Nyilvánvalóan lehetnek olyan taktikai hiányosságai, amik miatt Simone kicsit fázik az ő bedobálásától, a sebessége egész félelmetes, meglátjuk, hogy ezt mennyire tudja majd kamatoztatni.
  • Gosens: Feltételezhetően eladólistán van, egyébként kimondottan profi, ahogy kezeli ezt az egészet. Nem volt önmaga az elmúlt hónapokban, de szerintünk jó úton jár, bízunk benne, hogy van jövője az Interben.
  • Correa: Róla már rég lemondtunk, és általában mikor a tökünk kivan vele, akkor „varázsol nekünk valami szépet”. Most ezt letudta a Samp ellen, szóval szerintünk csendes meccse jön.

Várható kezdő: Onana; Darmian, De Vrij, Acerbi; Bellanova, Barella, Asllani, Mkhitaryan, Gosens; Correa, Lautaro

Hol, mikor: Sport 1, 21.00

Forza Inter! 

 

(kép forrása: sempreinter.com)