Könnyedén elkerült favágás

Lehet ezt mondani utólag, hiszen a hírek szerint Dumfries is megúszta sérülés nélkül, pedig voltak ám derék Sampdoria szabálytalanságok ezen kívül is.

Az elmúlt hetekben nem voltunk valami szerencsések a sérülésekkel, szóval tegnap minden komolyabb belépő után a szívemhez kaptam, de kár volt ennyit aggodalmaskodni, ráadásul eközben egy sima 3:0-ás győzelmet arattunk, szóval egészen boldogan mentem el a meccs után aludni. Még mindig nehéz elhinni, hogy pár hete már én is elhitettem magammal, hogy Inzaghinak mennie kell, pedig lassan ugyanazt a csapatot látom a pályán, akiket az előző idényben. Bár jobban belegondolva valószínűleg azt nem fogjuk látni még egyszer, csak egy ahhoz hasonló formációt, mert eléggé bele lett nyúlva a csapat szerkezetébe az elmúlt hetekben. Valami maradt a tavalyihoz képest, mint pl. a középpálya viszonylagos szabadsága, ugyanakkor visszarendeződésnél egyre inkább hasonlítunk egy Conte -féle három védős rendszerhez, ami egy egészen jó egyensúlyhoz kezd vezetni. Ami a legjobb, hogy a szépségdíjas gólok továbbra se maradnak el. Tegnap sikerült végre szögletből fejes gólt szerezni a 20. percben De Vrij révén, miután Calhanoglu hajszálpontos labdáját sikerült a kapuba juttatni. Örültem ennek több szempontból is. Egyrészről nem sok ilyen volt az idényben, pedig van egy pár játékos a keretben, aki kiválóan fejel, másrészről a hollandnak kell most minden momentum, amit a rosszabb hónapok után az előnyére tud fordítani. A következő gólhoz a 44. percig kell előreugrani, ahol a Bastoni-Barella tengely csapott le újra. Barella tegnap is csatárokat megszégyenítő módon mozgott néha, ahogy ezt a gólt is megalkuvást nem tűrően lőtte be a kapu jobb felső sarkába. És ahogy egyik szerzőtársam mondta, a Samp olyan rosszul játszott tegnap, hogy még Correa is végigvitte a fél pályán, hogy aztán ő is a jobb felsőt bombázza ki. Nem igazán tudom, hogy ő is elindult-e felfele, de mintha kicsit felszabadultabbnak láttam volna tegnap a szokásosnál. Őt továbbra is eladnám az idény végén, de ha addig mutatna a tudásából egy kicsit többet is, valószínűleg nem tiltakozna senki.

Egy pillanatig nem forgott veszélyben a három pont sorsa, jövő héten pedig két egészen jó megmérettetés vár a fiúkra. Kedden megyünk Münchenbe, ahol a Bayern ellen lehet megmutatni, hogy tudunk mi a szeptemberinél jobb produktumot is mutatni, még ha előre láthatóan tartalékolni fognak az erővel mindkét oldalon. Egy hét múlva pedig Torinoba látogatunk, a továbbra is bűnrossz formában focizó Juventust kéne legyőzni, amivel remélhetőleg nem lesz gond.

Értélelés:

Onana – Egy kisebb megingást leszámítva nagyon szépen oldotta meg azt a kevés feladatot, ami adódott előle, a végén pedig az elalvó védelmet is legyőzve húzta be a clean sheetet. (6,5)

Skriniar – Mióta Skriniar a kapitány, nem szenvedtünk vereséget. És mióta ő a kapitány visszakaptuk a régi énjét is, tegnap se volt másként. (6,5)

De Vrij – Tegnap mintha ő is újra a régi fényében csillogott volna, igencsak boldog lennék, ha ez valóban így lenne. (6,5)

Bastoni – Viszont ő annyira visszatalált a tavalyi formájához, hogy lassan minden meccsen kioszt egy fél pályás gólpasszt. (7)

Dumfries – Megbízhatóan hozta le az oldalát a sérüléséig. (6)

Barella – Nehéz lassan szavakba foglalni miket művel a pályán. Elég mérges voltam rá az idény elején, de lassan letörleszt mindent. (7,5)

Calhanoglu – Ugyanez igaz a törökre is. Kiemelkedő teljesítmény támadásban és védekezésben is. (7)

Mhitarjan – Az idény elején néha megkérdeztem miért van ő itt. Ez szerencsére elmúlt, az örmény remekül köti össze a csapatrészeket, nem mellesleg a kapu előtt is egyre veszélyesebb. (6,5)

Dimarco – Ő is megbízhatóan hozta le az oldalát, talán kissé szürkébben, mint az elmúlt hetekben. (6)

Lautaro – Tegnap kicsit fáradtabbnak tűnt, ami az elmúlt heteket nézve nem is csoda. (6)

Dzeko – Fura módon a veterán bosnyák bírta tovább szusszal és volt közelebb a gólszerzéshez. (6,5)

Lukaku –  Lejátszotta a 100. meccsét Inter mezben. Kicsit még rozsdás, de nagyon akart tegnap is, úgy néz ki a Bayern ellen már kezdő lehet. (6)

Correa – Rég láttuk ilyen jól beszállni egy meccsbe, még meglátjuk, hogy ez az ellenfél miatt volt-e, vagy azért mert végre kezdenek a lelkében helyreállni a dolgok. (6,5)

Acerbi – A bal oldalon ma se volt annyira acélos, a végén pedig Onana megmentette egy öngóltól. (6)

Inzaghi – Megtalálta az egyensúlyt, most már csak finomhangolnia kell. Nem mellesleg végre előbb jönnek a fiatalok, mint Gagliardini. (6,5)

(Képek forrása: https://www.facebook.com/Inter)