Felzárkózás Firenzében?

Szinte már meglepő, hogy eltelt 5 nap Inter meccs nélkül, ami alatt csak a többi bajnokság, az olasz és persze a magyar kupa többé-kevésbé szórakoztató küzdelmeivel vigasztalódhattunk, de nem sajnáljuk ezt a kis intermezzot a csapattól, tekintve hogy mostantól nem lesz megállás egészen a VB-ig.

A kis szünet során olvashattunk némi érdeklődésről az Inter megvásárlása iránt, ám egyelőre csak pletyka szinten. Ami tuti, hogy a Suning aktívan keresi a potenciális vevőt, hamarosan meglátjuk ki léphet elő komoly érdeklődőként.

És egy kis bulvár gyanánt megemlíthetnénk, hogy a The Sun fantasztikus, exkluzív képeket hozott le az e-cigiző Lukakuról, egyetlen probléma, hogy nem Rom volt a képeken, de cserébe megígérte nekik, hogy hamarosan beszélgethetnek egy sort a jogászaival.

Az sajnos biztos, hogy Lukaku ma este, a Fiorentina ellen sem lesz főszereplő, mivel még mindig nem tagja a keretnek. Már edzhetett a többiekkel, ami mindenképp jó jel, de érezhetően nem akarják siettetni, talán a Plzen ellen már láthatjuk.

A mai ellenfélről mindenképp meg kell jegyeznünk, hogy botrányos formában vannak, és a szerencse sem igazán állt mellékük az elmúlt fordulókban. A Laziotól elszenvedett 4-0-ás vereség például valószínűleg a szezon legigazságtalanabb eredménye volt, xG-ben kimondottan közel állt egymáshoz a két együttes, és a játék képe alapján sem volt az az érzésünk, hogy lefociznák őket. A góllövéssel azonban hadilábon állnak, ez nem elhanyagolható részben a csatáraiknak köszönhető. Jovic leigazolása amilyan igazi karrier-restart lépésnek tűnt elsőre, ismerünk pár korábban leírt játékost aki a Serie A-ban kezdett újra szárnyalni, nos ő eddig egyáltalán nem ezt az utat járja be, ami arra enged következtetni, hogy a szerb továbbra is egy egyszezonos csoda. Valószínűleg az Intert is megjárt Kouamében sem fogják Vlahovic utódját megtalálni, de a bizalom megvan iránta, hiszen ő kezdhet ma este, kiegészítve két amúgy egész jó szélsővel, Nico Gonzalezzel és Ikonéval. A középpályájuk egész jól csengő nevekből áll Bonaventurával, Amrabattal és Barakkal, és hátul is van pár régi ismerős. Biragi ide Milenkovic oda, azért a védelem elég remegős idáig, viszont így is kevesebb gólt kaptak mint az Inter.

Nincs tehát gond a képességekkel Firenzében, valami viszont mégis hiányzik, Inzaghi pedig ebből szeretne profitálni ma este. Ha már Correa felépült, ő lehet Martínez párja a csatársorban, más meglepetésre viszont aligha számíthatunk. A középpálya logikus módon ugyanúgy áll majd fel mint a Barcelona és a Salernitana ellen, a szélen Darmian és Dimarco a legesélyesebbek, Dumfriest és Gosenst talán hét közben tervezi bedobni a mester. A védelem pedig marad a múlt heti, főleg mivel Basto belázasodott, mögöttük pedig mindenki nagy örömére Onana véd majd.

Az elmúlt 4 meccs jó (mit jó, szinte tökéletes) kimenetele talán adott annyi önbizalmat a srácoknak, hogy ezt a mait behúzzák, hangsúlyozom, a Fiorentina nagyon-nagyon messze áll a bennük lévő maximális potenciáltól, és ez reméljük ma még így is marad. Bár rengeteg x rémlik ellenük a múltból, az utóbbi években idegenben azért általában jött a győzelem, ma sem jönne rosszul egy, főleg, mivel a tabellán előttünk helyzezkedő csapatok nagyrészt egymás ellen játszanak, és muszáj lenne egy kicsit felzárkózni. 

Várható kezdő: 

Onana; Skriniar, De Vrij, Acerbi; Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Correa, Lautaro.

Mikor, hol: 20.45, Sport2. 

Forza Inter!

(kép: Sempreinter.com)