Elszalasztott bajnoki cím?

Azt hiszem a hétvégi mámorító győzelem után, sok mindenki nem számított ekkora pofonra, de a tegnap esti mérkőzés végül úgy alakult, hogy innentől nem mi vagyunk a bajnokesélyesek.

Persze ez még könnyedén megfordulhat, mégis csak van hátra még 4 forduló, papíron verhető ellenfelekkel, ugyanakkor, ha tegnap egy bekapott gól így megrogyasztott minket, valahogy nincs nagyobb bizadalmam abban, hogy az utolsó fordulókat jobban bírjuk majd idegekkel és minden meccset simán besöprünk, miközben kiimádkozzuk, hogy a Milan bukjon egyet. Tegnap tulajdonképpen megint az történt, ami már számtalan alkalommar ebben az idényben, hiába helyzetek tömkelege, ezeket mind kihagyjuk, majd a mérkőzés során szépen lassan a hit is teljesen elhagyja a csapatot. Tegnap a helyzet hevében mérges voltam Radura, mert ilyen gólt még akkor se szabad kapni, ha valaki ezer éve nem védett tétmeccsen. Ugyanakkor az előtte állóktól azt is meg lehetett volna kérdezni, hogy a 81. percben miért tud odaszorítani minket a Bologna a kapunkhoz, amikor nekünk múlik a győzelmen egy esetleges bajnoki cím, nekünk kellett volna mindent koncentráltan odaszegezni őket a kapuhoz és begyömöszölni azt a fránya győztes gólt. Tényleg Radun múlott ez tegnap? Nem. Sajnos a csapat tegnap megfojtotta magát, amihez egyéb szerencsétlen esetek is társultak. Remélem tovább tudnak lépni, fontos lenne, hiszen még egy kupadöntő is vár még ránk. Ebben az idényben már felálltak pár mély pontról, így kell lennie most is.

Értékelés:

Radu – Ez a meccs örökké kísérteni fogja, sajnos a szurkolókat is. (3,5)

Skriniar – Hozta azt a szintet, amit meghozhattunk tőle ebben az idényben. (6)

De Vrij – Sok dolga nem volt, de voltak egy néhol bizonytalan volt. (5,5)

Dimarco – Sajnos nem bírt Arnautoviccal és jó lett volna, ha legalább valamelyik bombája bemegy. (5) . D’ambrosio megbízhatóan szállt be a helyére. (6)

Dumfries – Nem tudott kiemelkedőt alkotni, ismét túl sokat totojázott egyes helyzeteken. (5,5)

Barella – Megint bizonyította, hogy egyelőre nem jövőbeli kapitány alkat. (5)

Brozovic – Kicsit fáradtabbnak tűnt, de harcolt a végsőkig. (6)

Calhanoglu – Tegnap ismét jó arcát mutatta, nem rajta múlott, hogy a labdáiból nem rúgtunk gólokat. (6,5)

Perisic – A 2. félidő végén nagyon kellett volna egy csere neki, de előtte talán ő volt a csapat legjobbja, a góljáról nem is beszélve. (7)

Correa – Láthatatlan szellem volt, azon kívül, hogy volt egy biztató fejese. (5)

Lautaro – Kihagyott egy rahedli helyzetet. (5)

Dzeko és Sanchez már nagyon a bögyömben van mostanában, úgyhogy inkább nem hordanám le őket a sárga földig. (4,5)

Inzaghi – Elmeccselte rendesen. (5)

(Kép: calciomercato.it)