Nem a kifogások napja

Új forduló, új remények, és egy kis esély, hogy legalább két óra hosszára ismét a tabella élén lássuk kedvenceinket.

Speziában van ma jelenése az Internek, és nincs mese, bármennyire is stabil Motta együttese, ezt a három pontot kíméletlenül be kell zsebelni, ha Inzaghiék komolyan gondolják a bajnoki cím megvédését. Márpedig látszólag ez így van, az elmúlt fordulóban ékes tanújelét adták ennek: a Verona ellen kicsit újra átélhettünk valamit abból, amilyen emóciókat ősszel/tél elején okozott nekünk a csapat. Persze ez most egy más 90 perc lesz (nahát!), főleg az említett stabilitás miatt biztosan nem lesz sétagalopp, de hát istenem, ez a Serie A, egyetlen pontot sem adnak ingyen.

Ami jó hír, hogy elviekben mindenki a fedélzeten van: de Vrij sérülése nem volt olyan komoly múlt héten, már teljes értékű edzésmunkát is végzett, persze elővigyázatosságból még a padon fog helyet kapni. Ahogy az idősödő balkáni légió (mezőnybeli) tagjai is: Dzeko és Perisic jól megérdemelt pihenőjüket kaphatják, már a keddi Derbyre is tekintve fél szemmel. Ez egyben újabb lehetőség az eltiltásból visszatérő Martínez barátunknak is, hogy megmutassa… Nos, itt elég sok mindent kellene felsorolni, mindenki helyettesítse be a neki leginkább szimpatikus megoldást.

 

A hazaiak egyébként az elmúlt négy fordulóban elért eredményeiknek hála (két győzelem, egy döntetlen, egy vereség) szinte biztosan elkerülték a kiesést, így kissé fellélegezhetnek, és felszabadultan játszhatnak az utolsó körökben. Hogy ez mára mit jelent pontosan, nem tudhatjuk… Mindenesetre tény ami tény: győzelem elmaradása esetén semmiféle kifogást nem vagyunk hajlandóak elfogadni.

 

Várható kezdő: Handanovic – Bastoni, Skriniar, D’Ambrosio – Gosens, Calhanoglu, Brozovic, Barella, Darmian – Correa, Martínez.

19:00-kor kezdés, a meccset a Sport1 közvetíti.

 

Képek forrása: urbanpress.org (kiemelt kép), forzaitalianfootball.com