Tényleg hihetünk még benne?

A múlt hétvégi győzelem után két dologról is meggyőződhettünk. Először is arról, hogy a futball- és xG istenek valamilyen szinten azért igazságosak; a sok, érdemtelenül elbukott, vagy x-re adott meccsünket követően legutóbb végre az Inter kezét fogta Fortuna. Másrészt pedig a három pont bezsebelésével az is bebizonyosodott, hogy a csapatunk még mindig versenyben van a bajnoki címért.

Ez utóbbi azonban könnyen megváltozhat, ha ma este nem sikerül bedarálni a finoman szólva sem kellemes ellenfélként ismert Veronát. Tudor – nagyon helyesen – a Juric által meghonosított emberfogásos és fizikális játékot viszi tovább a vendégeknél. Az ilyen ellenfelekkel szemben pedig soha nem könnyű, úgyhogy egy nagyon kellemetlen kilencven perces csörtére van kilátás.

Ahhoz, hogy ma este nyerni tudjunk, mindenkinek ott kell lennie fejben. Lautaro hiányában Correa bizonyíthat egy olyan csapattal szemben, melynek kivételesen gólokat tudott lőni az ősszel; Handanovic pedig szintén megmutathatja, hogy le tud hozni egy Hellas Verona elleni meccset lepkézés nélkül.

 

 

Hogy címvédésről beszélhessünk, a hátralevő nyolc bajnokin kétszer, nagyon max. háromszor veszíthetünk pontokat. Ezekből az egyik minden bizonnyal a Roma elleni hazai találkozó lesz, ahol a hétközi, kupadöntőt eredményező győzelemtől még mámoros és egyben fásult Inter nem fog tudni fogást találni José csapatán (és amúgy is kizártnak tartom, hogy egy szezonban háromból háromszor legyűrjük őket, annyira azért nem rosszak).
A farkasokkal történő találkozáson túl pedig megyünk még Szardíniára, ahol soha nem könnyű és persze Medel is alig várja már, hogy átharaphasson néhány torkot Bolognában. Lényeg a lényeg, hogy ugyan igazán komoly, felsőházi csapattal már nem játszunk a szezonban, még így is trükkös mérkőzések várhatnak ránk, ha egy kicsit is csökken a koncentráció. Este tehát mindent bele, kötelező a győzelem!

Kiemelt kép forrása: inter.it