Terápia

Ha már az előző posztban a „vérző sebek” metaforájával éltem, maradok ezen a vonalon: a mai meccs egy jó alkalom lehet ezek gondozására, egyszersmind elindulhat a végleges regenerálódás is. 

Ha netán néhány játékosban, szurkolóban vagy bármilyen Inter-érzelmű emberben túltengett volna az önbizalom a – valóban – jól sikerült decemberi időszak után, most már egészen biztosan sikerült visszatérni a realitások talajára. Lehet ezt unalomig ismételgetni, taglalni, lényeg a lényeg: a jelenlegi keret bizonyos szinten elfogyott, frissességre van szüksége.
Remek lehetőség viszont a „visszapattanásra” a biztos kiesőnek titulált, mostanság viszont már egy-két értelmezhető eredményt is produkáló Genoa elleni mérkőzés. A mai vendéglátók 6 pontra állnak jelenleg bűvös vonaltól, és veretlenségi(döntetlen) széria ide vagy oda, nem nagyon látni, hogy lesz kiút ebből a helyzetből – tehát erős túlzással élve kvázi tét nélkül játszhatnak.

Különösebb elemzést nem igényel a meccs, mindenki látta, mik a problémák (fizikai és pszichikai fáradtság, formán kívüli játékosok, sérülések, eltiltások), de ezeken most már – a menetrend relatíve lazulásával – illene felülkerekedni. Két fontos futballista (Bastoni, Brozovic) ma tér vissza, míg kettő annak gondolt (Correa, Gosens) pár napra vannak attól, hogy szerelést húzzanak (de ma még nincsenek keretben).

 

A Meazzában játszott odavágó a szezonnyitón emlékezetesre sikeredett a 4:0-s győzelemmel és a debütánsok góljaival, az akkori felszabadult és jó focival akár a 7-8 lőtt gól sem volt ördögtől való gondolat. Ma kevesebbel is beérnénk, csak induljon meg újra jó irányba a brigád, mindenestül. Mondhatni, kötelező házi feladat ez, aminek a külalak-osztályzatától adott esetben el is tudunk tekinteni.

Várható kezdő a Gazzetta szerint: Handanovic – Bastoni, de Vrij, Skriniar – Perisic, Calhanoglu, Brozovic, Barella, Dumfries – Dzeko, Martínez.

21:00-kor kezdődik a mérkőzés, amelyet a Sport1 közvetít élőben.