Kupameccs, mikor senkinek sem hiányzik

Két jó formában lévő milánói csapat kupaelődöntőjéből pár hét leforgása alatt két rossz formában lévő csapat elődöntője felé fordult a narratíva, ezzel együtt ma egy szép győzelemmel valamelyikük akár lendületet is nyerhet a szezon utolsó harmadára.

Persze a mai meccs még nem dönt a továbbjutásról (ezt az értelmetlen oda-visszavágós elődöntőt kellene még kigyomlálni az Olasz Kupából ahhoz, hogy élvezhetőbb legyen), komoly lépéseket természetesen azért már lehet tenni a döntő felé. Azt pedig lássuk be, hogy a presztizs még a másodlagos jelentőségű sorozatban is van akkora, hogy ezt most itt már senki nem fogja elengedni. Elég ha csak eszünkbe jut a tavalyi mérkőzés, mely barátságos kis lötyögés is lehetett volna, aztán kialakult belőle az év egyik legnagyobb balhéja a Meazza gyepén. Nem ez volt az egyetlen igazán emlékezetes megmozdulás ráadásul, sőt, az előző szezonból az egyik kedvenc jelenetem Eriksen mindent eldöntő szabadrúgása a hosszabbítás második felében, ami egyben a dán irányító számára újra önbizalmat adott, és szépen kibérelte a helyét Conte kezdőjében.

 Eriksen a hétvégén már visszatérhetett a futballpályára az FC Brentford színeiben!

Egy kis önbizalom ma se tenne rosszat pár játékosnak, könnyű meccsre azonban most sem számítunk. Ráadásul az Inter vereségével végződő bajnoki Derby után a hangulat feltehetően feszült a felek között, Theo Hernandez miatt például biztos vagyok benne, hogy azóta is viszket a fél keret tenyere, de a kisebb tét miatt talán ez most nem vezet a múltkorihoz hasonló ámokfutáshoz. Meglátjuk, Dumfries is így gondolja-e.

Jó hír, hogy a kispadra leülhet az új szerzemény, Robin Gosens, akinek mára nem kívánunk mást, mint hogy jobban sikerüljön a bemutatkozása, mint Felipe Caicedonak múlt hétvégén. Az ecuadori csatár leigazolásának értelmét kicsit relativizálja az a tény, hogy mire bemutatkozhatott, addigra Joaquin Correa is felépült, aki pedig remélhetőleg Gosenssel egyetemben meghatározó szereplője lehet a szezon hátralévő részének.

Pihentetés szóba sem jöhet természetesen, így a pénteken még nagyrészt padon üldögélő Skriniar és Lautaro is visszatér a kezdőbe. Inzaghi elmondása szerint nagyon kéne az idegenben lőtt gól – mivel itt még van ilyen – jelen állás szerint pedig tulajdonképpen bármilyen Inter gól üdítően hatna, annyira keveset láttunk belőle az előző hetekben, nyerni pedig konkrétan a Coppa Italiában sikerült, a Roma ellen.

Várható kezdő: Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Dzeko, Lautaro.

Indulás 21.00-kor, élőben a Sport 2-n. 

(képek: Marca.com; serpentsofmadonnina.com)