Visszatérés (végre)

A vártnál kicsit hosszabb téli szünet után a mai olasz meccsdömping végén az Inter is pályára lép, az ellenfél pedig rögtön a Lazio lesz, akiknek jelen esetben van miért visszavágni.

Kicsit áttekintve a hét fejleményeit:

  • Bologna meccs nem volt, az Inter elutazott potyára tulajdonképpen, a hazaiakat nem engedték játszani
  • A kezdetben belengetett 0-3-mas Inter győzelmet végül nem adták meg, hiszen a liga későn (konkrétan a fordulót így egyedül nyitó Sampdoria-Cagliari találkozó közben) definiálta a hasonló esetekre vonatkozó szabályait
  • A meccset vélhetően valahol a két Liverpool-tali között kell majd lejátszani, hurrá
  • Hab a tortán, hogy mivel a meccs nem elmaradt, hanem halasztották, ezért Calhanoglu eltiltása a mai meccsre csúszott át.

A teljes bajnokság érzetéhez szerintem minden meccset le kell játszani, szóval nem lenne itt semmi probléma elviekben, viszont az „ajándék három pont” nem megkapásán kicsit túlmutat az az előnytelen helyzet, amibe az Inter került így: a naptár tovább sűrűsödik, ma pedig rohadtul fog hiányozni Hakan, hiszen az ellenfél cseppet sem komolytalan. 

A Lazio jelenleg nyolcadik, ám nem mutatnak rossz formát, ha már éppenséggel Sarriballt sem. Hét közben az Empoli ellen kicsit megakadtak, de hozzá kell tenni, hogy a sötétkékek szinte tökéletes helyzetkihasználással játszották végig a meccset, míg a világosabb vendégcsapatról ezt nehéz lenne állítani. Veszélyforrásaik a szokásos nevek: az idén is 100 gólt lövő Immobilét Felipe Anderson és Pedro támogatja a szélekről, a középpályán sokunk kedvence, Milinkovic-Savic és a szintén kiváló Luis Alberto csap majd össze Brozoviccsal és Barellával. Legnagyobb hiányzójuk Acerbi, de őt mostanában egyébként sem szeretik a szurkolók, szóval őket biztos nem zavarja majd, hogy a rendkívül szimpatikus Patric játszik majd helyette.

Presztízs oldaláról megközelítve Inzaghi valószínűleg így másodszorra már nagyon szeretne átlépni volt csapatán, a játékosoknak pedig valószínűleg még bántja a csőrét az ősszel elszenvedett vereség a derült égből megítélt kezezős tizenegyessel, a földön fekvő játékos mellett simán elnyargaló Andersonnal, a Correát heccelő Luiz Felipével. Talán nem vagyok túlzóan optimista, ha azt mondom: kétszer egy évben így nem balfaszkodhat el egy meccset ez az Inter ugyanazon ellenfél ellen. Nyerni viszont biztos nem lesz egyszerű, bőven benne van az X is a meccsben. Jó hír, hogy Correa és Dzeko is felépültek, kezdőként azonban egyikükre sem számíthatunk.

Várható kezdő: 
Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Gagliardini, Perisic; Lautaro, Sanchez.

Élőben adja: Sport 2, 20.45. 

FORZA INTER!

(kép: gazzetta.it)