Egy speziális vendég

A hétköznap esti, 18:30-as mérkőzések nem feltétlenül blogger-barát időpontok; különösen, ha Speziával, vagy hasonló nívójú együttesekkel kell játszani. Nem is állítom, hogy túltengett volna bennünk a beharangozó megírása iránt érzett motiváció, egy régi ismerős visszatérése miatt mégis érdemel néhány szót az esti ütközet.  

Ha felmerülne a kérdés, hogy mit adott a Spezia együttese az olasz labdarúgásnak..?..Nos, lehet, hogy a legtöbben csak vakarnánk a fejünket és nem nagyon tudnánk válaszolni. Tavaly egyébként szinte mindannyian kiesőnek tippeltük őket, de Vincenzo Italiano egy nagyon komoly kis együttest rakott össze, amely rendszeresen megnehezítette a nagyobbak dolgát. Az ő távozása után aztán a legtöbb olasz klubelnök leültetett volna a Ballardini, Iachini fémjelezte edzői gárdából valakit, de nem ők! A csodálatos tájképpel büszkélkedő város futballcsapatának vezetése nagyon szimpatikus módon egy fiatal, feltörekvő edzőnek adott bizalmat, aki minden bizonnyal tisztában van az aktuális trendekkel és abszolút modernkori játékot próbál meghonosítani.

A kiscsapat edzőjének sokkal többet köszönhet az olasz labdarúgás, mint magának az együttesnek. Thiago Motta kétszeres BL győztesnek mondhatja magát, és kulcsszerepe volt abban, hogy az Inter több, mint negyven évet követően újfent Európa trónjára ülhessen. Emlékezhetünk, milyen látványosan dőlt össze a kék-fekete dominó, mikor 2012 januárjában lejárt Motta milánói szerződése. Ezt követően a PSG-projekt elindításának lett az egyik alappillére, Ibrahimovic és Thiago Silva mellett ő volt az, aki segített a győztes mentalitás kialakításában. Emellett pedig az olasz válogatottnak is fontos tagja volt; Conte még a 2016-os EB-re is magával vitte és szinte csak szuperlatívuszokban beszélt róla.

Motta a hírek szerint magas pontszámokkal végezte el az edzői képzést és ugyan tavaly még nem tudta megváltani a világot a Serie A-ban, de idén úgy tűnik, hogy jól választott munkahelyet és szép jövő előtt is állhat. Kívánjuk, hogy nagy ováció közepette vonulhasson ki ma este a Meazza gyepére, de ponttal azért ne gazdagodjon az együttese. 

Az Internél sok rotáció várható; D’Ambrosio, Dumfries, Dimarco, Correa és a Vidal/Vecino/Gagliardini hármasból is valaki szinten biztosan pályára fog lépni. A győzelem persze így is kötelező, különösen, hogy hétvégén Rómába utaznak kedvenceink.

A találkozó 18:30-kor kezdődik, a Sport2 élőben közvetíti az együttesek összecsapását.