A lehetőség

BL után, hétközi forduló előtt: trükkös 90 perc várhat ma a csapatra, de jó esély ez az önbizalom és a forma további építésére. Különösképp néhány, perifériára szorult focistának.

A nagyüzem még véletlen sem enyhül, év végéig továbbra is heti két meccs a menü, ma Velencében, az újonc Venezia ellen van jelentése Inzaghi tanítványainak. Igen, most már jogos az utóbbi jelző, talán végképp kijelenthető, hogy a Conte által hagyott alapokra építkezve már a Lazio-legenda csapatát és elképzelését láthatjuk hétről hétre.

A mai ellenfélnek úgy tűnik, nem lesznek kiesési gondjaik, ezt épp egy hárommeccses veretlenségi szériával igyekeznek foganatosítani. A csapatukból említést érdemel Romero, Caldara, Busio, Ampadu és Okereke, Paolo Zanetti együttesének ők a húzóemberei, de egységként sem alkotnak rosszat, tisztességes focival tanyáznak e pillanatban a középmezőny végén.

Inter-részről természetesen nincs kérdés: csak és kizárólag a győzelem elfogadható, és lehetőleg úgy, hogy a csapágyasra hajtott kezdőket be se kelljen vetni feltétlenül. Ebben nagy szerepe lehet Dimarconak, Dumfriesnek, Gagliardininek, Sensinek és Correának többek között, ők azért vannak név szerint kiemelve, mert nekik jutott eddig kevesebb játékperc. Különösen a holland szélső védőnek lehet nehéz megemészteni, hogy hazája válogatottjában betonkezdő, Milánóban pedig az utóbbi két alkalommal pillanatok sem jutottak neki.

 

 

Ez van, Darmian mostanság olyan nyújt, ami miatt egy másodpercre sem kérdéses, kié a jobb oldali szárnyvédő pozíciója.
De Vrijhez és Sánchezhez új hiányzóként csatlakozott az (ismét?) influenzás Vidal, ő valószínűleg kezdő lett volna, de mivel nem lesz ott, így juthat ismét lehetőséghez a barátságos és közkedvelt Gag.

Mint azt említettem: ha a srácok ebben az idényben is akarnak valami nagyot alkotni – márpedig gondolom, akarnak- , ezt a három pontot kíméletlenül be kell húzni.

Várható kezdő a Gazzetta szerint: Handanovic – Bastoni, Ranocchia, Skriniar – Dimarco, Calhanoglu, Brozovic, Gagliardini, Dumfries – Martínez, Dzeko.

Kezdés 20:45-kor, a Sport1 élőben közvetít.

Képek forrása: eurotips.co.uk, sempreinter.com