Harmadik próbálkozás

Ismét egy olyan BL napra ébredtünk, amikor a saját kezünkben a továbbjutás esélye. Átéltünk már két ilyen fordulót az elmúlt években, de talán idén végre nem botlunk el a saját lábunkban.

A mai napon a Sahtar Doneck csapatát fogadjuk, akik mindössze egy ponttal szerénykednek a csoportunk utolsó helyén. Ahogy az előző években, úgy most is elég kellemetlen ellenfelek, ugyanakkor nem lettek erősebbek az előző évekhez képest és ezen De Zerbi személye se változtatott. Az ukrán bajnokságot pontazonossággal vezetik a Dinamo Kijevvel és ott egész csépen gyűjtögették a győzelmeket az elmúlt hetekben, de erre szokás azt mondani, hogy más kávéház. Ezzel csak azt szeretném kiemelni, hogy nem lesz túl sok mentségünk arra, ha ma is elbaltázzuk ellenük és újfent nem sikerül győzni. Két hiányzó lesz ukránoknál Lassina Traore és Junior Moraes.

Ezzel szemben nálunk azért vannak problémák a sérülésekkel. Stefan De Vrij és  Alexis Sanchez ma se lesz bevethető, főleg az előbbi lehet érvágás, de igazából Ranocchia hétvégi teljesítménye után nem aggódok túlságosan. Inzaghi viszont említett egy aggasztónak is nevezhető problémát, mégpedig azt, hogy a hétvégén Barellát és Correát is azért cserélte le, mert kérték ezt tőle valamint Dzeko se 100%-os már hetek óta. Végül az előzetes kezdőt nézve Barella ott lesz, a vasárnap igencsak jól teljesítő Correa helyét viszont Dzeko fogja átvenni. De reméljük a mai mérkőzés után nem kell a sérülésekre fognunk semmit, hiszen az elmúlt hetek teljesítményével egyszerűen nem lehet kérdéses a három pont sorsa. Ha pedig ez bekövetkezik, már csak abban kell reménykedni, hogy a Sheriff nem vicceli meg ismételten a Realt és akkor az utolsó körben hátradőlve szürcsölhetjük a jól megérdemelt sörünket és a várva várt továbbjutást a BL csoportkörből.

A várhatő kezdő (3-5-2): Handanovic; Skriniar, Ranocchia, Bastoni; Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Dzeko, Lautaro.