Túllépni Conte árnyékán

Ma este elkezdődik a Bajnokok Ligája új idénye Inter szemszögből is. Mióta sikerült újra kvalifikálni magunkat a sorozatba, túl sok sikerélményt nem adott a kék-fekete szurkolóknak, ugyanakkor ez lehet végre megváltozik és sikerül továbbjutni a csoportból.

Ráadásul a sors furcsa fintorának köszönhetően kaptunk két olyan ellenfelet, akikkel Antonio Conténak is szembe kellett nézni az előző szezonban a Real Madrid és a Sahtar Doneck személyében. A csoport negyedik csapata szerencsére jóval kevésbé tűnik kellemetlennek, mint az előző idényben a Borussia Mönchengladbach, és ha a csapat tagjai között vannak, akik élnek-halnak a szocreál stílusért, akkor igencsak várni fogják a Sheriff Tiraspol elleni találkozót. Ma este rögtön a legnehezebb ellenféllel találjuk szembe magunkat, ugyanis a Real Madridot fogadjuk Milánóban, akik ellen egy 0-2-es és egy 3-2-es vereséget sikerült összehozni az utóbbi két mérkőzésen, és ha jobban belegondolunk, akkor idén se őket kell mindenáron megverni a továbbjutásért.

A madridi klub az Interhez hasonlóan kezdte az idényt, a La Liga eddig lejátszott 4 fordulójából három győzelmet és egy döntetlent sikerült elérniük, voltak sima és kevésbé sima meccseik, a védekezésük pedig náluk se a legbiztosabb egyelőre. A legnagyobb változás, hogy Zinedine Zidane-t Carlo Ancelotti váltotta az edzői székben, ugyanakkor a keret hellyel-közzel ugyanaz maradt, mivel Florentino Perez továbbra is Mbappéra spórol, de talán nem baj a szempontunkból, hogy ez nem most jött össze neki.

Tavaly Simone Inzaghi egy vereséggel hangolt a BL idényre, ahhoz képest a hétvégi döntetlen még előrelépésnek is mondható. Annyi viszont bizonyos, hogyha az Interrel is sikerül továbblépnie a csoportkörből, egy valamiben már is többet ért, mint Conte az előző két idényben. Az első lépést ma teheti meg, még ha nem is a legoptimálisabb időpontban jön a ma esti mérkőzés. Bár ez főleg a FIFA vb selejtezők szerencsétlen lebonyolítási rendjére vezethető vissza, hiszen a mi válogatott játékosaink gyűjtötték a legtöbb játékpercet az elmúlt másfél hétben, ami egyértelműen ki is jött a Sampdoria ellen. A kezdő játékosaink nagy része enervált volt, ebből fakadóan pedig figyelmetlenebbek az átlagnál, ráadásul Sensi sérülése se jött jól az utolsó 20 percben. A Real is hasonló cipőben jár és remélhetőleg ma este már kicsit frissebben mozognak majd a játékosaink. Sensin kívül mindenki bevethető lesz, míg a Realnál Marcelo, Kroos és Bale hiányzik fog hiányozni.

Ne a vasárnapi meccsből induljunk ki, Inzaghi még mindig építi a csapatát, a mai pedig egy fontos lépcső, hogy egy papíron nálunk nagyobb játékerőt képviselő csapat ellen egy bátrabb, európaibb játékot játszva próbáljunk meg a tavalyinál jobb eredményeket elérni, aminek elérésével nagy löketet kaphatunk a következő hetekre. 21:00-tól tapadjon mindenki a Sport 2 képernyője elé!

A várható kezdő (3-5-2): Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Dzeko, Lautaro.