Alullövés

Mi kellene ahhoz, hogy az Inter a BL-ben végre-valahára felülkerekedjen spanyol ellenfelén? Ja tudjuk, be kéne lőni a helyzeteket. Na jó, a helyzet ennél azért egy kicsivel bonyolultabb.

A tegnapi meccs szépen megmutatta, hogy az előző években látott görcsösség nem múlt el, és bár Inzaghi elképzelései beváltak, sikerült lejátszani a két évvel ezelőtti Barcelona-Intert pepitában. Továbbmegyek, helyenként már tavalyi Sahtar-feelingem volt, a 90 percet, mint folyamatot vizsgálva egészen hasonló élményben volt részünk, kivéve persze, hogy itt egy döntetlen már nem lett volna rossz eredmény. Valószínűleg nincs olyan ember, aki azt mondaná, hogy ezt a győzelmet megérdemelte a Real, de a 2.30-as xg mit sem ér ellenük, ha a befejezéseknél megremegnek a lábak/fejek, és minden próbálkozás középre tart, vagy kicsivel fölé, mellé…

Az első félidőben Inzaghiék direkt játéka, a támadások könnyed folyama meglepte a Realt, jöttek helyzetek Dzekotól, Brozovictól, Skriniartól és több ízben Martíneztől – Militaot és Alabát valószínűleg nem fogja megdícsérni Ancelotti, főleg Lautaro fejeseit tekintve. A madridiak többször nagyon magasan próbálták a labdakihozatalokat megzavarni, ezeket viszont egy-két kisebb bizonytalanságot leszámítva könnyen megoldotta az Inter, hatalmas elismerés jár Brozovicnak ennek levezényléséért, és Skriniarnak, mert rengeteg párharcot nyert, és Viniciustól sem rezelt be. Szurkolóként egyetlen félelmem volt, mégpedig, hogy a kihagyott lehetőségek megbosszulják magukat, és hát ez nem volt alaptalan.

Brozovic azóta sem érti, hogy nem lett ebből egy pont sem

A második félidőben az Inter is visszavett (elfáradt?) a Real pedig fokozatosan vette át a meccs irányítását, nagyjából a 70. perctől pedig alighanem aláírtuk volna a 0:0-t is, ezen a ponton a vendégek játszottak jobban, és több, utolsó másodperces blokkra is szükség volt. Ne kerülgessük az elefántot a szobában: CSERÉK. A bajnokságban szerintem nagy előny az 5 csere, a Bajnokok Ligájában azonban ez könnyen hátránnyá válhat, nemes egyszerűséggel azért, mert nálunk nem olyan hosszú, de még kevésbé olyan minőségi a pad. A Real lényegében kettőt cserélt, Camavinga és Rodrygo pedig el is döntötték a meccset, mi viszont minden változtatással gyengébbek lettünk. A szélsők és Martínez lehozását frissítés céljából még megértjük, ezzel együtt a Darmian-Perisic duó jobban mutatott, mint a még illeszkedési fázisban lévő Dumfries és Dimarco, Correa pedig szintén jóval kevésbé találta a helyét a pályán, mint a megint nagyot melózó, de el is fáradó Martínez. Nálunk pedig Rodrygo és Camavinga helyett Vidal és Vecino van, előbbi frissen beállva is állva alszik el egy passzra várva támadóharmadban (számomra a meccs legnagyobb csalódást jelentő jelenete valószínűleg) utóbbi pedig egy labdát nem tudott átvenni…

Rendkívül nagy kár ezért a meccsért, megzuhanni azonban felesleges, a mutatott játékra mindenki büszke lehet. Az teljesen világos, hogy a Realtól oda-vissza kikapva is tovább lehet jutni, viszont ahhoz ellentmondást nem tűrően ki kell vasalni a három pontot a keleti ellenfelekből.

 

Pontozás:

Handanovic: 6 – A gólt most senki nem fogja a nyakába varrni, egyébként védenie ritkán kellett, a közbeavatkozásai jók voltak.

Skriniar: 8 – Világklasszis teljesítmény.

De Vrij: 6.5 – Jól játszott, de volt pár megbicsaklása.

Bastoni: 5.5 – Ő talán egy kicsit megijedt a nagynevű ellenféltől, és olykor meg is ajándékozta azt.

Darmian: 6 – Szeretjük Darmiant.

Barella: 6.5 – Jót focizott, de az idő múlásával kicsit csapongani kezdett.

Brozovic: 7.5 – Professzor, karmester, felügyelő…

Calhanoglu: 6 – Neki is csiszolódnia kell még a többiekhez.

Perisic: 6.5 – Aktív volt, és jöttek is a jó megoldások.

Martínez: 6 – Jó játék, de… tudjátok.

Dzeko: 5 – Azért azt nehezen hisszük el, hogy neki 36 évesen minden percet a pályán kell tölteni.

Dumfries: 5.5 – Rakkolós, de nem ügyes, okos vagy techikás játékos. Lehet az ilyenből jó szélső, de még kell egy kis idő a dolognak.

Dimarco: 5 – Nem nagyon jöttek be a dolgai.

Correa: 5 – Nem vettük észre.

Vidal: 5 – Észrevettük, hogy nem csinál semmit.

Vecino: – Milyen jó lenne egy használható középpályás a padra.

 

(Kép: pledgetimes.com; italy24news.com)