Fordulás a célegyenesre

A 30. fordulóban újabb hozható 90 perc előtt áll az Inter: a kiesés elől kétségbeesetten menekülni próbáló, de rossz formában lévő Cagliari látogat a Meazzába. Nagyon nagy kérdés persze, hogy az utóbbi hetekben látott folyamatok vajon vesznek -e más irányt, mert ha nem… Mind tudjuk, mi történhet.

A címben említett hasonlatot kicsit átalakítva: most teljesen úgy néz ki a helyzet, mintha Conte fiai egy verseny nagyjából háromnegyedénél járnának, és teljesen elkoptak volna a slick gumik. Ilyenkor ugye mi történik a Forma 1-ben? Kiáll a pilóta a bokszba, lecserélik a kerekeit frissre, hogy bírják a futam végéig.
Hasonló cipőben járnak ugye mostanság kedvenceink, még a legkevésbé fanyalgó típusok is húzzák a szájukat olykor, hiába görget a gárda most már 10 meccses győzelmi szériát maga előtt. Egyszerűen szükség van néhány új impulzusra (kerékcsere), hogy az egész brigád frissebbnek nézzen ki (javuljanak a köridők).

A hírek szerint a mester bölcsen emellett is döntött, így hosszú idő után kezdőként figyelhetjük, él -e a kínálkozó lehetőséggel Sánchez és Sensi (többek között). Mivel a chilei már jó ideje egészséges, és egyértelmű a helye a hierarchiában, itt főleg az olasz középpályás helyzete lesz az érdekes. Bár már sokan elkönyvelték, hogy sosem lesz ő folyamatosan az Internazionale hasznára a sérülékenysége miatt (nem titkolom, én is ebbe a kategóriába zuhantam), esetleges jó játékával mégis egy új helyzetet teremthetne a záró fordulókra, egyszersmind meghozhatná azt a szikrát a társainak, ami az utóbbi jó pár fellépésen hiánycikk volt. Biliba lógna a kezem? Talán. Én azonban még mindig emlékszem 2019/2020 őszére, és így vagy úgy, de valószínűleg sosem fogom elfelejteni.

 

A többiekről: Bastoni és Brozovic visszatérnek eltiltásuk után, míg Darmian és Young továbbra is megkapják a maguk lehetőségét, mivel hét közben maximálisan rászolgáltak.

A túloldalon egyébként a Szárdok nagyon nehéz helyzetben vannak: 5 pontra tanyáznak a már bentmaradó helyen álló Torinotól, és eleve három meccset számláló vereségszériából érkeznek. Pedig a keret egyáltalán nem rossz, és az Inter-exek (Asamoah, Duncan, Godín, Nainggolan) is mind olyan minőséget képviselnek, ami alapján kissé szégyen is a tabellán elfoglalt helyezésük. Az odavágó két jelentős szerepet játszó embere hiányozni fog tőlük: a gólszerző Sottil és a D’Ambrosio góljánál hibázó Cragno biztos nem lépnek pályára, de Ceppitelli, Rog és Tripaldelli is a maródiak táborába tartozik.

Hogy mit várunk? Nos, elsősorban azt, hogy ne Lukakuék ellen kezdjen felzárkózási akcióba a Cagliari, vagyis egyértelműen három pontot. Emellett megnyugtató lenne, ha kimozdulnának a szenvedős zónából a fiúk, túl sok régi emlék sejlett fel ugyanis a közelmúlt bajnokijain. Szükségünk van azokra a friss lágy keverékekre!

Várható kezdő a Gazzetta szerint: Handanovic – Bastoni, de Vrij, Skriniar – Young, Gagliardini, Brozovic, Eriksen, Hakimi – Martínez, Lukaku.

A Digi Sport 1 élőben közvetít, a meccs 12:30-kor kezdődik.

 

Képek forrása: sempreinter.com, m4sport.hu