Tempomat: on

A Serie A-ban egyelőre megállíthatatlanul robogó Inter-expressz következő megállója Parma, és ha nem történik extrém esemény, a „jármű” nem itt fog lelassítani, urambocsá’ kisiklani. Ezzel egy időben lassan, de biztosan növekszik a szurkolók önbizalma is.

Ez nem az az Inter.

Több helyütt megfogalmazom most már ezt az újdonsült jelmondatot, tudniillik a fejlődési szakaszban nagyjából olyan ponthoz ért a Conte-brigád, ahol bizony már a legkomolyabb csapatokat szokás emlegetni. Nyilván ettől függetlenül kellő szerénységgel közelítem meg a növekvő pontelőny kérdéskörét, de van az a pillanat, amikor már felesleges a hárítani a dicséreteket, és igenis át kell váltani magabiztosságba. Lukakuék láthatóan átestek ezen a pszichológiai mérföldkövön, tegyük hát meg lassacskán mi is!

Az aktuális ellenfelet persze minden esetben illik tisztelni, de Gervinho (aki ma elvileg nem játszik) ide, rossz emlékek, mumus mivolt oda, jó eséllyel nem az utolsó előtti helyen tanyázó, 15(!) bajnoki óta nyeretlen Parma ellen jön a ponthullajtás. A hazaiaknál egyébként januárban edzőcsere is volt, de a Liverani – D’Aversa váltás sem hozta meg a várt pozitív eredményeket, a helyzetük pedig még inkább romlott: utolsó győzelmüket továbbra is november 30-án aratták…
A sárga-kékek keretének említésre méltó futballistái: régi ismerősünk, Karamoh (hétvégén nagyon szép góllal jelentkezett), valamint a Kurtic-Kucka nem túl rokonszenves kettős, utóbbi különösen csabinter kegyeibe lopta be magát az évek alatt.

 

A képen látható úriemberek közül csak az egyikkel szimpatizálunk. Kitaláljátok, melyikkel?

 

Inter-részről csend, rend és nyugalom van – már ami a pályát illeti. A tulajdonosváltásról, esetlegesen tulajdonrész-értékesítésről szóló hírekből már kicsit elege van az egyszeri interistának, ugyanis naponta 5-10, egymásnak homlokegyenest ellentmondó cikk lát napvilágot ezzel kapcsolatban. Ha itt lesz az ideje, és meglesznek a hivatalos bejelentések, bőven ráérünk ezzel foglalkozni.
Addig is itt van nekünk a kedvenc focicsapatunk, ahová visszatér eltiltás után Hakimi, és ahol nem igazán változott semmi a vasárnapi állapotokhoz képest. Perisic és Eriksen továbbra is a rendszer szerves részének néz ki, a védekezés változatlanul briliáns, Barellát imádjuk, a Lukaku-Martínez duó pedig egy ideje halálos fegyverként funkcionál. A felsoroltak alfája és omegája pedig nem más, mint a szakmai stáb, Antonio Contével az élen. Minden adott ahhoz, hogy meglegyen a visszavágás a néhány hónappal ezelőtti blamáért.

Mi kell még? Nos, hogy működjön a tempomat azon a bizonyos vonaton!

Várható (és 99%-os biztonsággal megjósolható) kezdő: Handanovic – Bastoni, de Vrij, Skriniar – Perisic, Eriksen, Brozovic, Barella, Hakimi – Sánchez, Lukaku.

A Digi Sport 2 20:45-től, élőben közvetíti a meccset.

 

Képek forrása: forzaitalianfootball.com, getfootballnewsitaly.com