Fejteszt

Az önbizalomnövelő dózisokkal telefecskendezett Inter következő házi feladata a Genoa elleni hazai mérkőzés. Papíron ezt simán kellene hozni, de azért lehetnek buktatók, és ugyebár az ördög nem alszik…

Mindenkitől elnézést kérek, a bevezető utolsó mondatánál nagyobb lózung egyszerűen nem jutott eszembe hirtelen, már csak azért sem, mert valahogy egész héten az említett kép motoszkált a fejemben. Nyilvánvalóan alapesetben a fő bajnokaspiránsnak egy ilyen ellenfelet „le kell gyalulni” hazai pályán – pláne az utóbbi bajnokik eredményeinek tükrében -, de mint azt már sokszor hangoztattam: a mögöttünk hagyott szezonok engem maximálisan megtanítottak a szerénységre. Lukakuék szempontjából is talán az most a legfontosabb kérdés, hogy miként dolgozzák fel az üldöző szerepből üldözötté való átállást. A napnál is világosabb, hogy ez most egy más lélektani szituáció, és nagyon kevés olyan ember van a keretben, aki egyáltalán volt már bajnok valamilyen ligában.

Az első megoldandó feladat a rangadók sora után Davide Ballardini Genoája lesz: első látásra ez nem tűnik megoldhatatlan feladatnak. Ha a dolgok mögé nézünk, persze láthatjuk, hogy az idény első részében hulladéknak kinéző genovaiak igencsak talpraálltak az említett kopasz tréner (aki most már lassan hivatásos tűzoltó) nagyjából hetvenkilencedik kinevezése után – most például hatos veretlenségi szériából érkeznek Milánóba.
Gólt túl sokat nem lőnek, de nem is kapnak, egy stabil, értelmezhető futballcsapatot alkotnak, néhány figyelemreméltóbb rutinos (Badelj, Criscito, Destro, Pandev, Strootman, Zappacosta) és fiatal (az Inter által is megkörnyékezett, valószínűleg a Juvébe igazoló Rovella és a szintén rabruhásokhoz tartó Scamacca) futballista elegyéből.

Na persze ez az Inter, naná, hogy nem szabad a gatyába csinálni a játékosoknak, amikor listavezetőként a tizenkettedik helyezettet fogadják!
A csapatból árad a nyugalom és a tudatosság már jó ideje – kupakiesés, pénzügyi problémák ide vagy oda -, ez pedig remek kiindulópont egy olyan találkozó előtt, ahol kimondottan kötelező a győzelem. Az alaphelyzet biztos nem lesz könnyű a betömörülő vendégek miatt, de a váratlanul feljavuló Eriksen kreativitása miatt ettől eggyel kevésbé aggódom. Azért egy mondat erejéig még időzzünk el a dánnál: ha kitart ez a játéka, urambocsá’ még javul is (miért ne történhetne meg?), akkor elmondhatjuk, hogy megdöntött egy Contével kapcsolatos sztereotípiát a líblingje kiszorításával. Ugye nem kell hangsúlyozni, hogy ez mekkora dolog lenne?

 

 

Az utóbbi hetek másik feltámadója a szintén sokak (mindenki?) által temetett Perisic, abszolút úgy tűnik, hogy ő is komolyan hozzá tud járulni a támadások eredményességéhez, ezt pedig szintén nem gondoltuk pár hónapja.
Mindezek, illetve a többiek – kiemelten a csatárkettős – formája elégnek kell legyen arra, hogy ma ne nagyon izguljunk a három pont megszerzése miatt, még az eltiltott Hakimi távollétében sem.
Egyéb információk: Sensi valószínűleg nem játszik, sérülés miatt (…), míg Barella, Bastoni, Brozovic és Lukaku mind sárga lapos eltiltásveszélyben vannak.

Ja, a Juventus döntetlent játszott tegnap, este pedig Roma – Milan rangadó, szóval már csak ezért sem lenne ártalmas egy mai diadal…

Várható kezdő: Handanovic – Bastoni, de Vrij, Skriniar – Perisic, Eriksen, Brozovic, Barella, Darmian – Martínez, Lukaku.

A Digi Sport 1 élőben közvetíti a 15:00-kor kezdődő találkozót.

 

Képek forrása: cassandrapronostici.com, football24.news