Fordulás

Az Udinese elleni döntetlennel befejeződött a bajnokság első fele, igaz, a Milannal szemben elért Coppa-diadal segíthetett a keserű szájíz eltüntetésében. A mai ellenfél az a Benevento lesz, akiket az ősszel 5-2-re intéztünk el idegenben és akiknek az a Pippo Inzaghi az edzőjük, aki még soha nem nyert trénerként, mikor az Inter volt az ellenfél.

Antonio Conte kiemelte a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján, hogy a bajnokság második felében már jóval kevésbé lesznek megbocsáthatók az udineihez hasonló pontvesztések. Az utóbbi időben azt vehettük észre kedvenceinken, hogy mintha nehezebben tudnának felpörögni a gyengébb képességű ellenfelekkel szemben; nos, ezen sürgősen változtatni kell.

Ami a kezdőcsapatot illeti, Bastoni, Hakimi és Martínez minden bizonnyal vissza fogják venni a helyüket Kolarov, Darmian és – a Romával összeboronált – Sánchez kárára. Ranocchia egy meccs erejéig helyettesítheti de Vrijt, valamint Gagliardini és Eriksen játékára is van esély már a kezdősípszótól. Mivel hétközben majd a Juventusszal játszik a csapat, könnyen előfordulhat, hogy arra a csörtére Ashley Young is rápihen, és újfent Perisic fog kezdeni baloldali szárnyvédőként. 

A Beneventónál a legjelentősebb hiányzó talán az ex-Cagliari játékos, az Intert már jó néhányszor riogató Marco Sau. A támadósorban egyébként így is lesz néhány olyan név, akikre érdemes lesz figyelni. Ilyen például a korábban megvásárolt, majd rögtön tovább is passzolt Caprari; a helyzetek elpuskázásában mindig kiváló Lapadula; a testvére árnyékában (haha) felnövő Roberto Insigne, valamint Iago Falque, akinek talán sokan nagyobb karriert jósoltunk néhány évvel ezelőtt.

 

Ilyen képet a várható kezdőkről úgysem szokott felrakni senki

A poszt írása közben a Juventus már vezet a Sampdoria ellen, a Milan pedig korábban begyűjtötte a három pontot Bolognában. Az Inter számára is tilos tehát a kisebb csapatok ellen már tapasztalt töketlenkedés, muszáj lépést tartani a riválisokkal. Kezdés 20:45-kor, a Digi Sport 1 élőben közvetíti a találkozót.