Jól működő rotáció

A kupameccsek miatt megsűrűsödő menetrend tekintetében a lehető legjobbkor jött a Benevento elleni, utólag igen könnyűnek bizonyuló ütközet. Bár Lukakuék ősszel is ötöt rámoltak nekik, a Benevento idén stabilan a középmezőnyben foglalnak helyet, kvázi meglepetéscsapatként. Hiába azonban az olyan szép eredmények mint a Juventus vagy Lazio elleni döntetlenek, az utóbbi fordulókban nem teljesítenek jól, az Inter pedig látszólag szintén nem ízlik nekik.

Elsőre talán bátor vállalkozásnak tűnt négy helyen is rotálni a szokásos kezdőhöz képest a 12. helyezett ellen, tény ami tény, hogy könnyebb meccseken Ranocchia, Gagliardini és Perisic sem szokott szégyent hozni a csapatra, Eriksen pedig alighanem a Milan legyőzőjeként kiérdemelte, hogy kezdjen. A maestro bízott az elképzelésében, a felforgatott csapat pedig kimondottan olajozottan is működött, gyakorlatilag nem hagyva területet az ellenfél labdakihozatalaihoz. A három középső védőjük presszingeléséről az Inter három alapembere, Lukaku, Martínez és Barella gondoskodott rendkívül fegyelmezetten, ezt Glik és társai Montipo kapus bevonásával próbálták kijátszani, kevés sikerrel. Sőt, pont ez vezetett a harmadik gólhoz, ami mentálisan teljesen megtörte a vendégeket, így a meccs utolsó 20 perce visszafogott labdázgatásba ment át. Az eltiltott Contét helyettesítő Stellininek így már némi pihentetésre is volt lehetősége, az elmúlt hetek főszereplői szinte mind kaptak egy kis pihenőt, a rég látott Pinamonti és a szintén keveset játszó Sensi pedig kaptak egy kis átmozgatásnyi lehetőséget.

Kiemelendő teljesítményként mindenképpen Barellát említenénk, aki ezt a meccset is rangadóként fogta fel, akkor is, mikor a többiek sétálósabbra vették. Lautaro Martínez is nagyon akart, mezőnyben szépen teljesített, de ma is kihagyott két óriási helyzetet, igaz, végre be is talált. Lukaku helyzetkihasználására ezúttal semmi panaszunk, két lövés, két gól. Eriksenben pedig talán tényleg elindult valami, kitűnően hozta a registát, bár egyáltalán nem erre a posztra szánták őt eredetileg. Ez legalább egy létező szerepkör Conte Interében, üröm az örömben, hogy ennek tökéletes betöltésére már ott van Brozovic. Mindenesetre tényleg jó volt látni, hogy a dán érti a dolgát, nem csak lődörög a pályán, az első gólban is benne volt, passz-statisztikái pedig figyelemre méltók.

Ezzel együtt a téli mercato kevéske kérdése is megoldódni látszik, Erik nem megy sehova, és a hét közepe óta rebesgetett Sanchez-Dzeko cseréből sem lesz semmi. Talán jobb is így.

A Juventus elleni kupa-elődöntő átkerült kedd estére, így hamarosan újra láthatjuk kedvenceinket, feltételezhetően egy keményebb meccsen.

Forza Inter!

 

Képek: Sofascore.com, Football24.news