A méltó befejezés reményében

Valódi tét nélkül, afféle presztízs-jelentőséggel bírhat az Inter számára a 2019/20-as Serie A szezon utolsó fordulója. Az igazi kérdésekre az előző évekkel ellentétben már fordulókkal ezelőtt választ kaptunk, ám azt hiszem, mindenki szívesebben venné, ha a Conte-éra első évadja nem csak pontszámban, de helyezésben is előrelépést jelentene a Spalletti-évekhez képest. Győzelmi kényszerről, gyomorgörcsről, mindent eldöntő Vecino-gólokról ma nem lesz szó, szerencsére.

Egy kis funfact: győzelem esetén az Inter 38 forduló után 82 ponttal állhat a tabellán, biztos másodikként. Ez éppen annyi pont, amennyi 10 éve elegendő volt az utolsó bajnoki címhez. Mondhatnánk akár, hogy ez igazságtalanság, de egyrészt a 82 pont nem kiugróan sok bajnokcsapatként,  különben is, az Inter idei teljesítményét ma nem szeretnénk elemezni, majd megtesszük az EL hadjárat után. Az igazi igazságtalanság inkább talán az, hogy ma este nem a már biztos bajnok Atalanta vendégeként zárjuk a szezont, hanem az ezüstéremért kell versengjünk a bergamóiakkal. Bizony, ha van olyan csapat, amelyik scudettót érdemelt idén, az Gasperini bandája: ők játszották a legminőségibb focit, övék volt a legstabilabban összerakott rendszer, melybe Gasperson a keret gyengébb képességű játékosait is különösebb feltűnés nélkül be tudta illeszteni – az már más kérdés, hogy évről-évre egyre jobb alapanyaggal van szerencséje dolgozni. Igazából annyi hiányzott neki a sikerhez, hogy a zebrák ellen is jól meccseljen… ja bocsánat, ez is megvolt, egyedül a győzelem hiányzott, de ez már mondjuk úgy, rajta, és csapatán kívül álló okokból nem jött össze.

Ettől függetlenül azt hiszem, egyik kék-fekete csapat sem lehet elégedetlen az eddigiekkel, most pedig egymás között játszhatják le az ezüstdöntőt, melybe a Lazio is beleszólhat, bár nekik sincs könnyű meccsük a Napoli vendégeként. A lombard derbyt némileg árnyalhatnák a jövő héten folytatódó európai kupasorozatok: ellenfelünk igazi klubtörténelmi tettet vihet véghez a PSG ellen, míg számunkra az EL „mindössze” egy jó lehetőség, hogy pozitív összképpel zárhassuk ezt a fura évet. A második helyből azonban, Conte szavai ide vagy oda, nem enged sem az Inter, sem az Atalanta. A szezon egyik legjobbja, Ilicic egész fura okokból nem fog játszani, illetve Palomino sem bevethető, míg nálunk a szokásos duó, Vecino és Sensi fog hiányozni, pihentetésről azonban szó sincs. Várható kezdők:

INTER (3-4-1-2): Handanovic; Godin, De Vrij, Bastoni; Moses, Brozovic, Gagliardini, Biraghi; Barella; Lukaku, Lautaro.

ATALANTA (3-4-1-2): Gollini; Toloi, Caldara, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens; Pasalic; Gomez, Zapata.

A meccs egy részét megnézhetjük a Digi Sport 1-en, körkapcsolásban a Napoli-Lazioval, ami biztos nagyon jó ötlet, főleg, hogy a másik két DS-en a forduló tét nélküli meccsei mennek majd egészben, de sebaj. Ne feledjük, hogy a meccs 20.45-kor kezdődik.

Forza Inter !