Hétközi kötelező

Kétgólos előnnyel fordulunk rá a visszavágókra EL első egyenes kieséses körében, ennek megfelelően pedig nagy meglepetést nem várunk. A Ludogorets egy teperős-kaparós csapat benyomását keltette, de nem igazán láttak el a kapuig még egy ilyen 8-9 helyen megrotált Inter ellen sem, idegenben vélhetően szintén nem fogják lefocizni Ranocchiát és társait. Van viszont egy bizonyos tényező, amellyel kapcsolatban talán mellékes dolognak számít, hogy eléggé szabotálja majd az esti meccshangulatot.

Ez pedig, mint azt gondolom kitaláltátok, a zárt kapu. A coronavirus ugyebár Olaszország északi régióiban terjedt el leghamarabb Európában, hosszú lappangási ideje miatt pedig korántsem elég a betegség tüneteit mutató személyeket elkülöníteni. Tömegrendezvények, sportesemények elhalasztásával igyekeznek elejét venni a további terjedésnek, a futball versenysorozatainak naptára azonban van annyira sűrű, hogy bizonyos meccseket egyszerűen nincs hova tologatni. Így eshet meg, hogy a legjobb megoldás a mérkőzések lebonyolítása nézők nélkül, melyet mindenki utál, bőven vannak gazdasági következményei a klubokra nézve (kérdezzétek a Juvét, ők mondjuk valószínűleg megoldották ezt a kérdést maguknak) de nagyon úgy néz ki, hogy szükségszerű. Olyannyira, hogy még a Honvédban is Pisontra cserélték Sanninot átmenetileg. Persze fura, hogy más, itálián kívüli nemzetközi mérkőzések simán lezajlanak akár olasz vendégszurkolókkal is, de ez nyilván olyan kérdés, amibe nem tisztünk beleszólni. A zárt kapus rendelet biztosan érinti az Inter-Ludogorets és a Juventus-Inter találkozókat a héten. 

Kicsit túllépnénk ezen a rendkívül szomorú témán, fogunk még hallani róla eleget a következő hetekben. Ami a ma esti EL meccset illeti, Conte a már említett előny birtokában továbbra is tartalékolhatja ütőkártyáit a hétvégére. Vélhetően a GDS-védőtrió teljes egészében hiányozni fog Handanoviccal egyetemben, így ki tudja mennyi idő után fordulhat elő először, hogy kizárólag olasz futballisták alkotják az Inter védelmét. A középpályán Candreva, Brozovic és Young pihenhetnek, kezdhet viszont Barella, és a ritmust remélhetőleg egyre jobban felvevő Eriksen. Elöl tényleg nincs nagy választék, Lautaro Martínez kisárgázta magát, marad tehát Lukaku és Sanchez, bár a mostanában felépülő Esposito se lepne meg minket igazából már az első perctől.

Egy hete megkaptuk azt a kegyelmet, hogy 7-kor kezdődött a meccs, így nem aludtunk be rajta még az első félidőben. Most azonban garantáljuk, hogy nézők és különösebb tét nélkül (minden tiszteletem a Ludogoretsé, de) vélhetően még annyira sem lesz nézhető a két csapat produkciója, mint az odavágón. A Juventus elleni, tulajdonképpen döntő jelentőségű hétvégi rangadó valószínűleg szintén rányomja majd a bélyegét az egyéni teljesítményekre a hazai oldalon, bár pár játékos nyilván igyekszik majd megmutatni, hogy a bajnokikon is sűrűbben lehet rájuk számítani, mint eddig. Mindent összevetve csak ínyenceknek ajánljuk. (21.00, Digisport 3)