Nerazzurri Blog Awards 2019

Vége az évnek, számot vetünk a mögöttünk hagyott hónapokról,  rendezgetjük a diákat, fotókat és megígérjük magunknak: 2020-ban jobbak, okosabbak, szebbek és vékonyabbak leszünk. Blogunk forzainterblog még utoljára visszatekint a 2019-es esztendőre és hagyományteremtő céllal kiosztunk pár díjat a játékosok között. Nyolc blogger, négy díj, de csak három győztes. Egy esetben -talán a legfontosabb szavazásnál-  nem tudtunk dönteni, így rátok hárul a nemes feladat, hogy döntsetek.


2019 legjobb meccse, avagy az év legjobb meccse díj nyertese:

Inter-Milan 2-0

Gratulálunk a derbinek és bár alapesetben -szerintem legalábbis- a Dortmund elleni hazai győzelem vitte volna a díjat, de nyilván rontott az összképen, hogy végül kiestünk a Bajnokok Ligájából és jobban esett egy bajnokira szavazni.

Barellának talán ez volt az első olyan meccse kék-feketében, amikor megmutatta, hogy mire számíthatunk tőle a következő években. A pálya minden szegletében feltűnt, rengeteget futott, ütközött  és még egy gyönyörű gólpasszt is adott Lukakunak, amivel végképp eldőlt a meccs sorsa.

Bár a derbinek már nincs akkora nívója, mint volt pár éve, de ez most már inkább köszönhető a kuzinok szégyenteljes teljesítményének, mintsem nekünk.  Ha nem is felejthetetlen győzelem, de egy fontos lépés volt ez Conte Interének.

Így szavaztunk:

  • Inter-Milan 2-0            5 szavazat
  • Inter-Dortmund 2-0    3 szavazat
  • Milan-Inter  2-3            1 szavazat

2019 legszebb góljának járó Dejan Stankovic-díj nyertese: Antonio Candreva

A blog történetének talán legtöbbet szidott játékosa, de nem nyerhette más ezt a díjat, akkora gólt akasztott Gabriel hálójába, hogy összecsokiztuk a fecskéinket a gyönyörtől. Szó szerint a padlóról állt fel és ismét kiderült, hogy mennyire fontos egy játékosnak, hogy ha bízik benne az edzője és megtalálja a számára megfelelő szerepkört.

Pár hónapja még az is nehezére esett Candrevának, hogy a legegyszerűbb helyzeteket tisztességesen megoldja, ehhez képest ősszel a jobb Inter játékosok közé tartozott, sőt több meccsen is a mezőny legjobbja volt.

A Leccének lőtt bődületes bombáját egy jó darabig -talán soha- nem feledjük, hiszen az a meccs nem csak Candreva feltámadásának napja volt, hanem egy új Inter születésének is, amely tudja, hogy mi kell a győzelemhez.

Így szavaztunk:

  • Candreva vs Lecce    4 szavazat
  • Lukaku vs Genoa      2 szavazat
  • Radja vs Juve             1 szavazat

2019 legnagyobb csalódást okozó játékosa, avagy a Ricardo Quaresma-díj nyertese: Mauro Icardi

Kell ehhez bármit is hozzáfűzni? Szerintem aligha. Mind a nyolc szavazatot begyűjtötte Maurito. Gratulálunk, te faszkalap!

Wanda meghatódott tekintete, amikor megtudta, hogy díjaztuk a papucsát.

2019 legjobb Inter-játékosa, avagy a Javier Zanetti-díj nyertese: gőzünk sincs, majd Ti megmondjátok.

Nem tudtunk dönteni, hogy ki volt a jobb, De Vrij vagy Handa? A többiek szavazatot sem kaptak, ami talán meglepőnek hathat elsőre, de Lukaku csak ősszel érkezett, Lautaro csak ősszel volt fasza, Sensinek csak másfél hónap jutott, Skriniar sajnos visszaesett, ami egyébként nem csak a háromvédős felállásra való átállás az oka, ugyanis már tavaszi szezon végén is hibázgatott. Brozovic teljesítményén rengeteget rontott, hogy nincs megfelelő minőségű helyettese, így neki sem volt esélye a győzelemre.

De Vrij és Handanovic voltak azok a játékosok, akik az egész évben hoztak magas átlagot. Handanovic nélkül nem lenne BL, az Empoli elleni mágiával megmentette a klubot a szégyentől, míg De Vrij még egy szintet tudott emelni az amúgy is közel hibátlan játékán az őszi szezonban.

Így szavaztunk:

  • De Vrij-Handa 4-4
  • Jelölt volt, de nem kapott szavazatot: Lukaku, Lautaro, Skriniar Brozovic

Rátok hárul az a nemes feladat, hogy döntsetek, miszerint szerintetek ki volt 2019 legfaszább Inter játékosa. Holnap éjfélig tudtok szavazni, utána eredményt hirdetünk a szósöl médiában. A szavazók között kisorsolunk egy Tomasso Berni – Hogyan keress pénzt hatékonyan c. könyvet.

Ki volt 2019 legjobbja?

De Vrij
Handanovic

Ezúton szeretnénk kívánni minden olvasónknak Boldog Új Évet Kívánni és megköszönni, hogy 2019-ben is olvastatok bennünket. Tartsatok velünk 2020-ban is, amely egy olyan év lehet, amire 2010 óta várunk. Úgyis értitek.