Talán most

Véget ért a téli szünet, és rögtön egy olyan ellenfél otthonába kell, hogy látogasson az Inter, ahonnan emberemlékezet óta nem hozta el a 3 pontot. Ellenben lehet pár igazán rossz emlékünk erről a párosításról, a legcsúnyábbért elég a tavalyi szezont felidézni, azt a találkozót az évértékelőben az év legrosszabb meccsének választottam nemrég. A helyzeten némileg változtat azonban az a tény, hogy a Napolit ezúttal kisebb gödörben találjuk: Ancelottit pár hete Gattusora cserélte az egójáról híres Aurelio De Laurentiis, ezt súlyosbítva pedig olyan hiányzóik lesznek mint Koulibaly és Mertens, akiknek a jelenléte általában semmi jót nem jelent szeretett csapatunk számára. A kérdés csak az, hogy ennyi látszólagos könnyítés mellett összejön-e a rég áhított győzelem. 

 

Ha már sérülések, a mieinknél határozottan kezd javulni a helyzet. Sensi szinte biztos, hogy újra pályára léphet, egyes források szerint kezdőként, mások szerint a padról fog beszállni. Ha minden jól megy, leülhet mellé Barella és Sanchez is, így igazából csak D’Ambrosiot és Asamoaht kell egészen biztosan nélkülöztünk. Mondjuk nem gondolom, hogy a kb 3 hónapot kihagyó Alexis élete formájában lesz, illetve Barella mégiscsak egy porcleválásból épülget felfelé, szóval kicsit visszafoghatjuk a lelkesedést. Emellett sajnos sem Eriksent, sem Vidalt nem nevezhette még Conte a meccsre, valamint egyelőre Pogba és Giroud sem állnak a rendelkezésére, de majd megleszünk valahogy.

Handanovic; Godin, De Vrij, Skriniar; Candreva, Gagliardini, Brozovic, Sensi, Biraghi; Lukaku, Lautaro.

A Gazetta jósolt kezdőjét nézegetve kicsit zavartan keresgélem Vecino illetve Borja nevét, úgy tűnik sikerült annyi játékosnak felépülnie, hogy a decembert derekasan végigzúzó ex-firenzeiek végre kapnak egy kis pihenőt. Brozovic mellett Lautaro is letöltötte rövid eltiltását, így a csatársort illetően semmilyen kérdés nem vetülhet fel, egyedül a védelemben nem egyértelmű, hogy Godín kezd-e a majd, vagy Bastoni kerül a bal oldalra, Skriniar pedig az uruguayi helyére.

Utoljára a kupában sikerült a bravúr, még Jovetic és Ljajic góljaival

A délutáni eredmények tükrében a győzelem több, mint jól jönne, a Juventus ugyanis épp felnégyelte az amúgy jó formában lévő Cagliarit otthon, az Atalanta pedig megint rúgott egy ötöst, ráadásul ezúttal felsőházas csapatnak. Tartani kell a lépést, de azt hiszem, tekintve, hogy még mindig Nápoly a Serie A egyik legnehezebb helyszíne, lelkileg fel kell készülnünk rá, hogy a következő fordulót némi hátrányból várjuk majd (amikor is jön az Atalanta, yaay…).

A meccset a Digisport 1 adja, Forza Inter!