Nehézkes évzárás

Három meccses nyeretlenségi széria közepette tekintetünk megállás nélkül a sérültek hosszú listája és az átigazolási hírek között cikázik. Az bizonyos, hogy a jelenleg rendelkezésre álló játékosokkal döcögni látszik a gépezet, Conte a saját rendszeréhez kért játékosait szinte mind elvesztette az utóbbi hetekben, így nagyjából a tavalyi csapat áll rendelkezésre. Annyiban a sorsolás viszont valamelyest kegyes, hogy egy relatíve könnyű ellenfél, a Genoa kerül az Inter útjába.

A Genoa talán a Serie A egyik leggyengébb formában lévő csapata, mindössze 2 ponttal előzik a sereghajtó Spalt. A keretük bár látott már szebb napokat, előzetesen azért bőven nem tűnt kieső matériának, valami viszont nagyon nem működik, és ezt még az edzőcsere sem oldotta meg, sőt. Thiago Mottát ismerjük, szeretjük, de úgy néz ki ez most nagy falat neki. Nem ő az egyetlen ismerős arc viszont, triplete szezonos ex-kollégája, Pandev még így 36 évesen is képes jó játékra, csak jóval ritkábban kerül pályára, ma mondjuk épp eltiltás miatt nem lesz bevethető. Kisebb közösséget halmoztak fel ezen kívül olyan játékosokból, akik Pandevhoz hasonlóan megjárták az Inter primaverát, csak épp pár évvel később: itt van a tehetséges román kapus, a jelenleg is Inter-tulajdon Ionit Radu és az olasz csatártehetség Andrea Pinamonti, akit egy jó tavasz esetén még állítólag simán hazacsábíthat Marotta. A Genoa legnagyobb kincse pedig a robbanékony Christian Kouamé, aki 2016 körül járta meg az ifiakadémiánkat, de csak kölcsönben. Kouamé sérülés miatt biztosan kihagyja a meccset, és vélhetően így lesz ezzel további három ismertebb név: Zapata, Lerager és Saponara.

Ma simán elférne nálunk a pályán is

Arrafelé sincs tehát kolbászból a kerítés a játékosok egészségét illetően, de persze Conténak sincs könnyebb dolga. Antonio barátunk nyilvános keretet ezúttal sem hirdetett a meccs előtt, kevésbé hivatalos források alapján viszont nevezhette Candrevát, Gagliardinit és Sensit is, kérdés, ki mennyit tud vállalni. Egészen biztosan kiheverte múlt hétvégi sérülését Borja Valero és Bastoni, míg Asamoah-val, Barellaval és Sanchezzel majd jövőre találkozunk. Ezt a triót súlyosbítja Brozovic és Lautaro Martinez eltiltása, akiket két 17 éves, Agoumé és Esposito pótolhat, esetleg némi átvariálás árán Candreva és Politano. Jó kérdés, melyik kombinációval járnánk jobban.

Rossz sorozat ide vagy oda, muszáj felpörögni erre a téli szünet előtti utolsó meccsre, és elhessegetni a szokásos tavaszi rossz forma gondolatát. A Genoa talán a legverhetőbb ellenfél jelenleg, így kizárólag a győzelem elfogadható eredmény. Jövőre pedig a remélhetőleg visszatérő sérültekkel és pár új szerzeménnyel lehet újratervezni. 

„Várható” kezdő: Handanovic; Godin, De Vrij, Skriniar; D’Ambrosio, Candreva, Borja Valero, Vecino, Biraghi; Lukaku, Esposito.