Újabb lépés- de merre?

Tavalytól eltérő módon most a véghajrára nem üldözőként, hanem üldözöttként érkezik a csapat, cseppet kényelmesebb is ilyen helyzetben futballozni talán. A könnyű meccs előfordulására persze csekély az esély, de a kiesőjelölt Frosinone ellen illene megmutatni az Internek, miért is akar egymás után a második szezonban BL-ben szerepelni.

Tipikusan az a találkozó, ami elé nehéz még csak pár mondatot is összepakolni. A Chievo után igen nagy eséllyel a hazaiak lesznek a második kieső, kis túlzással tét nélkül eshetnek Icardiéknak Skriniaréknak, szóval itt mindent el tudunk képzelni, a szenvedésen keresztül a lesimázott 90 percig – nyilván előbbire többször volt példa az elmúlt években, ezért én már óvatos duhajként tekintek az ilyen fellépésekre.

Brozovicot leszámítva teljes a keret, ami akár ideális helyzetet is teremthetne, de a horvát személyében a csapatjáték szempontjából leginkább meghatározó ember fog hiányozni. Vele is képes volt már a csapat szörnyű futballra, de nélküle még nagyobb ennek a százalékos esélye, úgyhogy kíváncsian várjuk, végül ki lesz a megoldás – magam részéről ilyen kiscsapat ellen simán Borját tenném a helyére, hiába 50-60 perces játékos. A többi részen itt-ott láthatóak a fejlődés jelei, a védekezés például az egész szezont tekintve hellyel-közzel rendben is van, de egyébként sem azon a részen voltak a problémák az utóbbi években. A kreativitás hiányára, a sablonosságra pedig szokásosan a nyári történésektől várjuk a megoldást. Jövő héten egyébként a Roma érkezik majd Milánóba, Skriniar és D’Ambrosio sárgaveszélyben vannak.

A Frosinone nem igazán izgat, leszámítva egy emberüket, az ízig-vérig interista Pinamontit. A szezon végeztével érdemes lesz majd megnézni a róla készült highlight-videót, egészen komoly gólok, asszisztok és megmozdulások fűződnek a nevéhez, és ő tényleg olyannak tűnik, akinek komoly Serie A-s jövője lehet.

 

andrea-pinamonti-frosinone.jpg

 

Nos hát, ennyit sikerült kierőszakolni magamból, meg persze még azt is bátran le merem azért írni zárásként, hogy: nyerni kell.

Várható kezdő: Handanovic – Asamoah, Skriniar, de Vrij, D’Ambrosio – Borja Valero, Vecino – Perisic, Nainggolan, Politano – Icardi.

Digi Sport 2 élőben közvetíti a 20:30-kor kezdődő meccset.