Coppán vágva

Akkor most Spalletti hülye? Vagy a keret ennyire képes? Szenvedős tavasz elé nézünk, könnyen lehet, hogy a végén még a negyedik helyért is vért kell izzadni. Ja, amúgy idén is trófea nélkül maradunk…

Amikor egy bajnoki, vagy egy kupa meccs előtt posztolja a hivatalos kezdőt az Inter twitter oldala, az első dolog, amit azonnal megnézek az a középpálya. Tegnap rájöttem, hogy totál felesleges, mert Spalletti gyakorlatilag nem tud olyan triót felküldeni, amikor ne húznám a számat. És ez nem az ő felelőssége.

Mert nem ő hozta ide az ezen szinten bohócnak számító Vecinót, a kaput évente egyszer eltaláló Joao Mariót (tegnap le is tudta ezt az egyet idénre), vagy a fizikai hulladék Ninját (na jó, az ő leigazolásában azért vélhetően volt szerepe Lucsánónak).

Vagy ő tehet róla, hogy Candreva üres kapura is kihagyja (miután Joao Mario kaput talált!!!44444!!!!), netán neki kéne megtanítani Lautarót, hogy 5 méterről, miképp kell higgadtan a kapuba juttatni egy elé pattanó lasztit? Szerintem nem.

Az első félórában világosan látszott, hogy a Lazio középpályásai labdabiztosabbak, jobban passzolnak és a labda nélküli mozgásban is az Inter előtt járnak. Fájdalmas volt látni, ahogy küszködünk a labdakihozatallal, illetve, hogy milyen amatőr módon megyünk át védekezésből támadásba (érthetőbben: ennyire szarul kontrázó csapatot én még nem láttam).

A második félidőben azért volt idő amikor a kapujához szegeztük a Laziót, de hát sokra nem mentünk vele. Ha nem lett volna Handa, meg a középpálya által totálisan magára hagyott védelem, ez egy sima vendég siker lett volna, 90 perc alatt.

De nem lett, és bár voltak helyzeteink, összességében a Lazio megérdemelte volna a győzelmet, Spalletti meg örülhetett, hogy legalább a tizenegyesekig eljutottunk.

Aztán persze, törvényszerű volt, hogy Lautaro és Radja hibázzon. Bár a belga könnyű célpont egyébként is, de a kihagyott büntetője miatt nem hibáztatnám, nem is értem, hogy azt, hogy fogta ki Strakosha. Az argentin viszont…?

Óriási csalódás ez így, főleg a Juventus kiesése után, reális esély lett volna arra, hogy 2011 után ismét trófeával zárjunk egy szezont.

Felkészül Conte?