Se Zlatan, se Dzsudzsi, se tévé

Furcsa érzés mostanában BL-beharangozót írni, mert utoljára vagy hat éve kellett ilyen feladatot szétosztani magunk között. Nem csoda, hogy egymást licitáltuk felül érte, végül én nyertem, mert nekem van közös fotóm a PSV korábbi magyar sztárjával, akivel évekkel ezelőtt egy budapesti szórakozóhelyen futottam össze csütörtökön éjjel kettőkor (nem Fehér Csabával). 

 

Nem csak az élet, a történelem is elég nagy rendező. Ma van Zlatan Ibrahimovic 37. születésnapja, aki szinte napra pontosan tizenegy évvel ezelőtt két gólt szerzett a PSV és az Inter történetének első (fura, de tényleg így van) nemzetközi tétmeccsén. 2007. október 2-án ugyancsak a BL-csoportkör második fordulójában a Julio Cesar – Zanetti, Samuel, Chivu, Maxwell – Figo, Sztankovics, Cambiasso, Solari – Ibrahimovic, Crespo kezdőcsapattal kiálló Inter Milánóban verte meg a hollandokat, akiknél Farfán, Simons, Gomes kapus és a Vidit a napokban kurta-furcsa körülmények között elhagyó Danko Lazovics is pályára lépett (Suazót meg kiállították!)

637350_w2.jpg

Ezzel az eredménnyel természetesen bőven kiegyeznénk ma este, mert alapjaiban ágyazna meg a Tottenham megruházása után nem is annyira vágyálomszerű továbbjutásnak. A feladat nem lesz egyszerű, hiába verte agyon a Barcelona az első körben a Földtörténelem valaha volt egyik legundorítóbb futballistája (Mark van Bommel) által irányított Eindhovent.

Az egykori tapló tuflák által vezényelt PSV szerencsére keveset vett át a tréner játékospályafutása alatt mutatott stílusból és szellemesen, lendületesen, gólratörően futballozik – a szebb napokat látott, manapság igen vékonyka Eredivisiében. Egy meglehetősen fiatal, individualizmusra épülő társaságról van szó, melynek – surprise, surprise – elsősorban a szélen vezetett támadásai veszélyesek. A vb-n is megcsodált, állítólag az Inter által is üldözött mexikói Lozano és a mindössze 20 esztendős holland Bergwijn a két főkolompos, mindketten komoly gondokat okozhatnak Danilónak és Keddnek.

Majd’ elfelejtettem Sainsbury barátunkat, a kínai bajnokság egykori sztárját, akinek alig néhány perc jutott fekete-kék mezben, alighanem ma este sem a pályán pacsizik korábbi ebédpartnereivel.

Milánói oldalon a Kopasz megint beröffenti a rotációs kapát, ami egyet jelent a hétvégi mészárlásból kimaradtak (Skriniar, Asamoah, Icardi) visszatérésével és remélhetőleg Candreva padra zavarásával. Vrsaljko ugyan elutazott a csapattal, hogy a helyszínen kóstolja meg a messze földön híres holland konyha ízeit, de rá sem számíthat érdemben Spalletti. Várhatóan a Handanovic; D’Ambrosio, De Vrij, Skriniar, Asamoah; Vecino, Brozovic; Politano, Nainggolan, Perisic; Icardi kezdőnek szurkolhatunk 21 órától az internet előtt görnyedve.