Újabb szombati móka

Régen látott vendég vizitál ma délután Milánóban, és bár ennyi idő után talán már elő lehetne újra venni azt a bizonyos ételt… De inkább nem. Az sokkal lényegesebb, hogy a csapat hibázási lehetőség híján van. 

 

Válogatott szünet, te csodás… A harmadik fordulóban végre megérkezett az első győzelem, persze, hogy nem mehettek tovább Nainggolanék lendületből, hisz következett a mindenkinek oly fontos Nemzetek Ligája. Apropó, említett úriember szempontjából mondjuk pont nem jött rosszul ez a pauza, ugyanis így dolgozhatott edzéseken a nyáron meg nem szerzett erőnlétén – az biztos, hogy – kulcsember lévén – egész idényben a 100%-os belgára lesz szükség, az ő nélkülözhetősége minimális.
Mivel az Interről van szó, szomorú/balszerencsés hírek is jutottak az utóbbi két hétre: Martínez Bologna óta nem épült fel (az argentin válogatottban sem játszhatott ezáltal), míg Vrsaljkonak a spanyolok ellen kellett elhagyni a pályát, méghozzá a műtött térdének sérülése miatt – utóbbi legalább a keretben van, előbbi ott sem.
A pozitívumok rovatba annyit bevéshetünk, hogy más nem sérült meg.

Konkrétan a meccsre térve: a félresikerült háromvédős próbálkozásoknak Perisic végleges csatasorba állásával (és Dalbert alkalmatlansága miatt) úgy tűnik, szerencsére annyi, és kezd összeállni az alapkezdő a 4-2-3-1-gyel. Spallettitől kezdve Skriniaron át egészen Keitáig mindenki elmondta, hogy történtek előrelépések, a soron következő feladatra kell koncentrálni, és így tovább. És tök igazuk van: mivel a „must win” szituáció gyakorlatilag az első fordulótól fennáll, nem kell/lehet másfelé kacsingatni, annál is inkább, mert erre a szezonra a legnagyobb feladat nem a kupákban való menetelés lesz, hanem az újbóli TOP4-be kerülés. Éppen ezért a Parma elleni előzetes elemzést nem kell túlzásba vinnünk, Gervinho ide, Inglese oda, itt kizárólag egy biztos győzelem elfogadható, kérdés nélkül.
A hivatalos kezdő kihirdetésekor senki se lepődjön meg, ha ismét Keita kezd center pozícióban – Icardi repkedett egy kicsit nemzetéért, jelenleg 50-50 az esélye neki és a szenegálinak ugyanarra a helyre.

 

kaeitai.jpg

 

Egy apró megjegyzés a vendégekkel kapcsolatban még: nagyon értékelném, ha nem a mindig is atomhulladék Gobbi lenne a stabil balhátvédjük Dimarco helyett, de mivel olasz csapatról beszélünk, nyilván a „mi fiunknak” nehezebb a helyzete.

Várható kezdő: Handanovic – Asamoah, Skriniar, de Vrij, D’Ambrosio – Brozovic, Gagliardini – Perisic, Nainggolan, Politano – Keita (Icardi).

A mérkőzést a Digi Sport 1 15:00-tól élőben közvetiti, az Inter pedig négy fordulóból immáron harmadjára lép pályára szombaton.