Visszatérések

Csabinter kolléga nem kockáztatott nagyot azzal a kijelentésével, hogy ez a párosítás mindig képes maradandót alkotni. A mai meccs is ilyen lett: nem indult eseménydúsan, az első fél órát követő tüzijáték azonban igazán kellemes meglepetés volt minden Inter-szimpatizánsnak, különösen az elmúlt hetek fényében.

Azt állítani, hogy ez a meccs majd mindent megváltoztat a csapat körül, már inkább lenne kockázatos. Lehetetlen dolog ilyen jóslatokat tenni a pazza Inter esetében. Pár tényező azonban visszatért az életünkbe ma délután, reménykedjünk, hogy tartósan. Nézzük miről is van szó:

Visszatért a Futball, vagyis a csapat tért vissza a futballhoz. Utoljára jól focizni talán a Roma ellen láthattuk a srácokat januárban, de a kilátástalan támadójáték átka igazából a Chievo 5-0-ás legyőzését követően telepedett ránk. Ez egészen pontosan december 3-án történt. Remélem a mai, idegenben lőtt ötös szépen keretbe foglalja majd a téli hónapok borzalmait, és a mínuszokkal együtt az agyatlan, beívelgetős játék is tovaszáll.

Visszatért Capitano Icardi, persze már a Napoli ellen is láthattuk őt, túl sok mindent azonban nem jegyezhettünk meg vele kapcsolatban. Ellenben ma! A tizenegyesnél még kicsit aggódtam, egyfelől egy csatárra nyomást helyez ha két hónapig nem lő gólt (nyilván ebből több hét a sérülésével telt el), másrészt hiába az őt jellemző gyilkos ösztön, egy volt csapat stadionjában, ellendrukkerek füttyszavát hallva azért könnyen meginoghat a láb a büntetőpont mögött. Nem így alakult, kifejezetten higgadt megoldást választott, a lényeg pedig még ezután jött. A sarkazás talán karrierje top3-jába illik, a harmadik találat ugyan rutinmunka volt, de a pókerhez kellett még egy gyönyörűen kivitelezett lövés is a szünet után. Ezzel egyébként 22 gólnál jár 24 meccsen, egész karrierjét tekintve pedig immár három számjegynél.

kepkivagas_4.PNG

Visszatértek a szélsők, az elmúlt hónapokban rengeteg kritikát kapó Perisic és Candreva végre leraktak valamit, nem csak a csapat többi részétől teljesen izolált szerencsétlenkedést láttunk az oldalvonal mellett. Perisictől egy kiváló fejesgólt is láthattunk annyi fordulónyi csend után, benne szintén a Chievo ellen tört el valami, ahol egyébként mesterhármast ért el. Antonio góljaira sajnos továbbra is hiába várunk idén.

Visszatért az idegenből elhozott három pont öröme, ilyen utoljára ugyanis novemberben történt, a Cagliari 3-1-es legyőzésekor. Rossz belegondolni.

Végezetül, talán némileg visszatér a remény, és itt jön az, hogy mázlink volt ezekben a bukdácsolós időkben is, mivel egyik római rivális sem tudott elhúzni. Épp itt az ideje visszatalálni a helyes útra, és újra stabilabban gyűjteni a pontokat, amíg még semmi sincs veszve. Főleg mivel a többiek több fronton is érdekeltek, és innentől igen sűrűn jönnek majd a meccsek.

Igazából folytathatnám még a pozitívumok taglalását, de legyen elég annyi, hogy egy elképesztően fontos lelkifröccs volt ez a csapat minden tagjának, és persze nekünk szurkolóknak is. Újra eltökélt játékosokat láthattunk, akik esélyt sem adtak az ellenfélnek, folyamatosan domináltak, majd lecsaptak amint lehetőségük volt rá, pár perc leforgása alatt eldöntve a mérkőzést. A Sampról pedig nehéz bármit is írni, ugyanis gyakorlatilag semmit nem csináltak 90 percen át, jelentősen megkönnyítve ezzel a mieink dolgát. Biztos vagyok benne, hogy élénken beégett az agyukba a legutóbbi találkozás szörnyű emléke, a forgatókönyv ugyanis nagyon hasonló, csak most nem hozták úgy fel őket Skriniarék az utolsó fél órában.

Osztályzatok:

Handanovic: Nem rémlik, hogy lett volna védenivalója. Jó a kiejtése viszont.

Cancelo: Szép gólpassz, jó játék elől-hátul. 7

Skriniar: Csendben tette dolgát, Zapata nem volt túl nagy falat neki. 7

Miranda: Neki sem. 7

D’Ambrosio: Hozott egy megbízható alapot, ami tőle általában elvárható. 6

Gagliardini: Végre kezd helyreállni fejben. 6.5

Brozovic: Tényleg jó volt, de több ilyen kellene tőle, hogy újra higgyünk neki. 7

Rafinha: Két gólban is benne volt, talán végre van egy alkalmas játékosunk 10-es posztra? 7.5

Candreva: Úgy néz ki Spalletti szigorú szavai rá is hatottak, képes volt szakítani a sablonos megoldásokkal. 6

Perisic: Végre betalált, és fejben is a pályán volt. 6.5

Icardi: Ha megengeditek: 10