Emlékekre várva

Szörnyű tragédia miatt elmaradt bajnoki, a nemzetközi- és hazai kupaszereplés hiánya okozta hétközi pihenők és a  hamarosan érkező válogatott szünet okán mostanában kevesebbet látjuk a pályán a csapatot, úgyhogy minden ilyen alkalmat meg kell becsülni és odacammogni a tévé elé még akkor is, ha ez a társaság nem érdemli meg a figyelmet. Ma délben ráadásul az az idén nagyszerűen szereplő Sampdoria az ellenfél, mellyel mindig valamilyen emlékezetes kilencven perc kerekedik.

Az utóbbiakat összegyűjtő emlékkönyv élére mi más is kívánkozna, mint a közelmúltban megénekelt kultikus fordítás tizenhárom évvel ezelőttről, de ott van így hirtelen a bizonyos elmaradt kézfogással indult, kiütéssel végződött 2014-es genovai meccs, amin a szurkolók hergelésétől a kimaradt tizenegyesig megannyi minden történt. Aztán nem szabad megfeledkezni a José-féle bilincselős 0-0-ról, melyen a 38. percre már középhátvéd nélkül maradt az Inter (Cordoba és Samuel kapott pirosat), a hozzám hasonló öregeknek pedig ott motoszkálnak az agytekervényei között az 1996-ban 3-1-es vezetésről elvesztett mérkőzés foszlányai – azon a FilmNet-en közvetített találkozón szerzett gólt a Sevilla és a Zenit mai edzője.

icardi-e-lopez.jpg

Megfigyelhető, hogy megannyi, később fekete-kékbe bújt klasszis játékos szomorított minket a közelmúltban: 1997-ben Verón talált be (2-1 lett azért ide), 2008-ban Cassano (1-1), egy évvel később a duplázó Pazzini és újra Fantantonio (3-0 oda…), majd megint Pazzo (egygólos vereség), 2012-ben Eder (3-2 az Internek), három év elteltével ismét a szegény ember túlsúlyos Joey Tribbianija (1-0 oda). Jól megy az exeknek is: Icardi például már hét gólt szerzett korábbi csapata ellen és ugye Skriniar az őszi 3-2-őn talált be.

Ha már exek, a jelenlegi keretekből Icardi mellett Skriniar, Eder és Ranocchia viselte a másik dresszt milánói oldalról, míg a genovairól a bemutatásig jutó Caprari, Viviano, Silvestre és Ricky Alvarez pulzusa emelkedhet meg, de szerintem egyiküket sem érdeklik már az érzelmek. 

Minket még igen, úgyhogy igyekezni a hólapátolással és az ebéddel, mert 12.30-kor már jön a középkezdés. A Sampból biztosan hiányzik az eltiltott Linetty (nem baj), az Interből a megsérült Ranocchia (ez se baj, mármint, hogy nem játszik), tehát nagyjából az alapcsapatokra lehet számítani. Fekete-kék szemüveggel ez azt jelenti, hogy megint nézhetjük DD-t balbekkben, Candrevát fejjel lehajtott robotüzemmódban, Perisicet alibiben, Borja Valerót meg öregfiúk tempóban. 

Várható kezdők:

Samp: Viviano – Bereszynski, Silvestre, Ferrari, Murru – Barreto, Torreira, Praet – Ramirez – Q, Zapata.

Inter: Handanovic – Cancelo, Skriniar, Miranda, D’Ambrosio – Gagliardini, Vecino – Candreva, Valero, Perisic – Icardi. 

Tv: Digisport1.

Nyerni kell, nyilván.

UPDATE: A Handanovic; Cancelo, Miranda, Skriniar, D’Ambrosio; Brozovic, Gagliardini; Candreva, Rafinha, Perisic; Icardi tizenegy kezd végül.