Szóra sem érdemes…

…azazhogy de, mert hajszál híján világégés lett a vége a keddi kupacsörtének, pedig nem pont ilyesmire készültünk. Az persze biztos, hogy ha nekünk nem is, a Pordenone-szurkolóknak örök élmény marad a tegnap.

 

Maradva a beharangozó struktúrájánál, néhány vezérgondolatot azért érdemes megemlíteni a végül (totálisan felesleges) túlórába torkolló meccsről, tehát jöjjenek a dolgok, amiket tegnap „megtanultunk”:

– Ennyi formán kívüli, összeszokatlan embert egyszerre még ilyen csapat ellen is rizikós felpakolni, ez világosan kiderült. Erősen át kell gondolni, a következő fordulóban mire is érdemes rámenni, akár Derby lesz az, akár sem. Röviden: egyértelműen meg kell fogalmazni a prioritásokat.

– Éderre és Cancelora van legrosszabb hatással a játék nélküliség, de a tegnapi teljesítményt azért például GagliardiniPinamonti és Dalbert sem teheti ki az ablakba. Az elsőként említett kettős közül egyébként a brazil-olasz volt reménytelenebb, viszont a portugál produkálta az idegesítőbb dolgokat. Azt már talán most, decemberben elkönyvelhetjük, hogy utóbbi nem lesz nyáron véglegesítve azért a pénzösszegért.

– Karamoh külön gondolatjelet érdemel, ugyanis őt vártuk a legjobban. Csalódtunk is, meg nem is. Ha kicsit higgadtabb, vagy hangyányival több szerencséje van, most meccset eldöntő hősként kvázi ódákat zengenénk róla, így viszont annyi maradt meg, hogy görcsösen akart bizonyítani, annak minden negatívumával együtt. Fogalmazzunk úgy, hogy hullámzó volt, de az azért most is megmutatkozott, hogy van benne mit kiaknázni.

– Eddig sejtettük, most tanújelét is adta a 120 perc (és büntetők) legnagyobb pozitívumaként: Padelli személyében végre újra minőségi helyettese van az Inter első számú kapusának.

– Az átok kettős szolid teljesítményt mutatott, ilyen ellenfelekkel szemben úgy tűnik, rájuk hellyel-közzel lehet számítani. De azért távozzanak minél hamarabb.

– Pardon, Nagatomo ne, ő maradjon, és jövőre a BL egyenes kieséses szakaszában is lője tovább az Intert hirtelen halálnál.

– Ha még most is tartana a meccs és az Inter 124 kapura lövésnél tartana, gól akkor sem született volna.

– Még egyszer, nyomatékosítva: Spallettinek azért jó tapasztalat lehetett ez az este a már említett személyi kérdések szempontjából, a konzekvenciák helyes levonása viszont kulcsfontosságú lesz a folytatással kapcsolatban.

– A kedvenc harmadosztályú csapatunk a Pordenone mostantól.

Egyéni értékelés most nincs, egyrészt sokakról fals képet adna (több aspektust is figyelembe véve), másrészt több szót nem érdemel az egész. Szombaton rögtön jön is a javítási lehetőség.