Ez már nem játék

A hétközi kupameccs borzalmait magunk mögött hagyva végre visszakanyarodunk a Serie A-hoz, ahol újra fullos kezdővel végre akár futballra emlékeztető dolgokra is számíthatunk. A Massimo Oddo kinevezése óta jobb formára lelő Udinese érkezik Milánóba, a mérkőzés pedig valahogy nem ígérkezik igazán könnyűnek, azonban a körülményeket és célokat figyelembe itt nem szabad hibázni, muszáj megszerezni mindhárom pontot. 

Van bennünk némi félelem a délutánt illetően. A kezdőre pillantva láthatjuk, hogy hárman is százhúsz percet toltak a Pordenone ellen, ebből ketten ráadásul sokat melózó középpályások, és sajnos megeshet, hogy ma kiütköznek ezek a fáradalmak. Esetleg mentálisan nem esett jól a csapatnak, hogy nem tudták ráerőltetni az akaratukat harmadosztályú ellenfelükre. Persze azért profik, és azért keresnek millió eurókat évente, hogy ezeken a dolgokon túltegyék magukat, a fejben való felkészítés pedig amúgy is Spalletti szakterülete. De azt azért mindenkinek egyértelmű kell, hogy legyen, hogy az Inter keretét egy frontra találták ki.

Azt nem állítanám, hogy a perememberek csúnyán lebőgtek legutóbb, de azért kaptak egy „csak módjával” feliratú pecsétet a homlokukra. Nem állnak készen a komoly megmérettetésekre, persze a padon ülve ez nem is fog változni. Szóval Spall vagy elkezdi orvosolni a problémát (ami alatt most már tetemes meccshiányt értünk) vagy marad a 13-14 használható embernél a szezon végéig. Ez pedig egy a mostanihoz hasonló helyzetben visszaüthet akár, vagy esetleg az év utolsó hetén, mikor is egy Sassuolo-Milan-Lazio maratonból kellene a lehető legtöbb bajnoki ponttal kijönni. Egyébként én a kupát simán elengedném, az Gattusoéknak úgyis fontosabb, nekünk meg semmire nem jó, csak az amúgy is minden héten játszó játékosok kizsigerelésére.

inter_udine.jpg

Gondolom ez most úgy jön le, hogy a csapatot kizárólag saját magától féltem, de azért van itt egy Udinese is, viszont róluk kicsit nehéz megmondani mire is lehetnek képesek. Hisz megmutatták már, hogy emberelőnyben otthon egy laza hatost benyelni sem mindig lehetetlen feladat, de például a Sampot négy góllal verték. Oddo érkezésével pedig legalább a kiscsapatok ellen stabilitásra leltek, ami el is várható tőlük, hiszen a keret nem gyenge, főleg Janktora kell figyelni, de jelen lesz Maxi kománk is. Igazi nagy skalpjuk idén még nincs, egyelőre ha kérhetném, ez maradjon is így.

Kicsit szokatlan időpontban, azaz ma 15.00-kor fúj majd a sípjába Mariani játékvezető, a meccset pedig adja a Digi1.