A rettenet után

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem még nem sikerült kihevernem a hétvégi produkciót. Mivel én nem titkolt módon az idényhez pozitívan állók táborát erősítettem erősítem, talán a másik oldalhoz viszonyítva még egy fokkal rosszabbul esett az a vasárnap délután. Teljes heti bosszankodásra nincs idő, nyakunkon az azeriek elleni EL-derbi, amivel pusztáncsupáncsak annyi a bibi, hogy nyerni semmit nyerhetünk vele, ellenben arra tökéletesen alkalmas lehet, hogy az ellenséges közhangulatot tovább rontsa.

Természetesen mindent a vasárnapi események határoznak meg. A meccs utáni sajtótájékoztatón a jó Walter magára vállalta a teljes felelősséget (na, nem mintha ez opcionális lett volna a részéről). Eddig pipa,azonban van másik két dolog, ami egyáltalán nem pipa. Az egyik, hogy mindenki kedvenc mestere a hétvégén jött rá, hogy heti két meccset játszva nem lehet ugyanazzal a 11 játékossal végigcsinálni az egész idényt, rotálni kell (naneba szamár). A másik, hogy szeptember végére fizikailag kifingtunk. Ez most komoly, Walter? Szeptember végén olyan állapotban van a csapat, hogy a csontutolsó Zemanlandia lealáz a Meazzában?! Nem akarok egyébként értékelésbe átmenni, Rolkó88 kolléga megtette a szokott magas színvonalon, nincs is mit ahhoz hozzáfűzni, de a fenti dolgok mellett egyszerűen nem mehettem el szó nélkül.

Szóval, Qarabag. Őszinte leszek és elnézést kérek mindenkitől, kicsit máshogy alakult a mai nap, mint terveztem, így idő hiányában sajnos nem maradt kapacitásom rendesen utána nézni az azerieknek. Azzal mondjuk nem kockáztatok nagyot, ha azt mondom, nem egy rohadt erős csapat. Így aztán ennek a mai meccsnek kettő plusz egy kimenetele lehet, és itt kapcsolódok a bevezetőben leírtakhoz, miszerint nagyot nyerni nem lehet.

Első: beleverjük őket a Meazza gyepébe, 4-0, 5-0. Ez a legideálisabb forgatókönyv, és mégis, ezzel meg van oldva minden? El lehet felejteni a vasárnapi megaláztatást? Lehet pozitívan tekinteni a Fiorentina elleni meccsre? Túrót. Egy ilyen gyenge csapat ellen ez lenne a minimum, de garanciát nem ad.

Második: lekínlódjuk/minimális energiabefektetéssel verjük őket, 1-0, 2-0. Az egyszeri Interista lelkét abszolút nem fogja masszírozni, hogy egy azeri csapatot egy ilyen Cagliari elleni meccs után csak lekínlódni sikerül. Teljesen jogosan merülhet fel bárkiben, hogy mégis milyen dobogó? Milyen BL? Miről beszélünk?

Végül a plusz egy kimenetel. Nyilván nem nehéz kitalálni, hogy mire gondolok, de inkább nem írom le, abszolút nem reális, de a hétvége után már inkább nem lepődök meg semmin. Viszont ezzel kapcsolatban van valami, amit szeretnék leszögezni, ez pedig a jó Walter szerződésével kapcsolatos. Az odáig rendben van (nem, nincs), hogy megkapta a plusz két évet, magas a fizetése, anyagilag annyira nem éri meg kivágni.

Ugyanakkor ennek a szerződéshosszabbításnak van másik oldala is. Megkapta, amit kért, plusz erősebb lett a keret, dolgozhat nyugodtan, oké. De teljesíteni kell. Egyáltalán nem férnek bele az olyan meccsek, mint a hétvégi. Szó nincs arról, hogy itt most akkor bármit meg lehet csinálni, minden el lesz nézve, nem rúgja ki Thohir, csak mert sokat keres. Szerintem épp ellenkezőleg. Egyszerűbben működik ez a világ: a kért feltételeid adottak, teljesítesz, vagy repülsz.

Probabili formazioni:

Handanovic – Anderolli, Ranocchia, Juan Jesus – D’Ambeosio, Hernanes, Kuzmanovic, M’Vila, Nagatomo – Guarín, Icardi.

21.05-től a Digi Sport 1 élőben közvetít.