Legyen poszt Chielliniről!

Szokásunkon idén sem változtatva jól megkérdeztük egymást a szombaton rajtoló idény előtt. Hét, rendkívül izgalmas és összetett kérdésre ad választ a blog – jelenleg még – négyfős szerkesztői stábja fokozva a várakozás izgalmát. A kommentekben egyáltalán nem tilos követni a példánkat. Annyit elárulhatok, hogy a mercato zárása után is jelentkezünk majd hasonló összeállítással.

1. Szerinted is a 13/14-es bajnokság lesz az utóbbi évek talán legjobbja?

Bobogoal: Nem hinném. Igaz, hogy jött néhány sztárjátékos a Serie A-ba (sajnos nem az Interhez), de az olasz bajnoki meccsek sebességben még jócskán le vannak maradva az angol, vagy a német bajnokik tempójától. A nézőszámmal is vannak bajok. Sokszor még a félház sincs a stadionokban.

csabinter: Igen, mert én terjesztem ezt az igét. A Juventus és a Napoli kiemelkedő, nemzetközi szinten is erősnek mondható kerettel bír, mögöttük a Fiorentina, Milan, Inter, Roma, Lazio kvintett közel egyforma súlyú, nehéz megjósolni a végső helyezésüket. A közelmúlttal ellentétben eddig „csak” egy extraklasszis hagyta el a ligát (Cavani), viszont érkeztek olyan jól csengő, elithez tartozó nevek (Tevez, Higuain, Gomez), akik korábban máshol kötöttek ki.

Rolkó88: Minden racionális magyarázat ezt támasztja alá, én is valami ilyesmit és meglepetésszagot érzek a Scudettóval kapcsolatban – nem mi leszünk, de nem is a(z egyébként megerősödött) Juve.

Viridis Aquilae: Számunkra radikális változást nem hoz majd, bajnoki címért nem küzdhetünk, dobogóért is maximum csak néhány rivális alul teljesítése esetén. Ezt leszámítva megint csak izgalmas, fordulatos, kiegyenlített idény jön. A második helyért.

2. Sokan párhuzamba állítják a csapatot Conte első éves Juventusával, amely a nemzetközi kupa terheitől megszabadítva veretlenül lett bajnok. Előfordulhat ugyanez az Interrel?

Bobogoal: Persze. Remélem, hogy Moratti azért nem költött sokat játékosok vásárlására, mert ezt a pénzt a játékvezetők megvesztegetésére fordította. Simán bajnokok leszünk!

csabinter: Ha így lesz, írok vendégposztot a Bianconerire Chielliniről.

Rolkó88: Másfajta mercatót csináltunk, mint ők akkor, a csapatok is másabbak, az átlagéletkorunk (elvileg) igen alacsony lesz. Nem valószínű, ellenben összejöhet egy olyan idény, ami után nem kell lehajtott fejjel kullognia senkinek.

Viridis Aquilae: Az Interrel előfordulhatna. A Mazzarri-Interrel nem fog.

3. Hány meccs után lesz az első Mazzarri, takarodj! komment?

Bobogoal: 3.

csabinter: Októberre várom a „kiket kéne leigazolni januárban” hozzászólásokkal együtt.

Rolkó88: A Genoa elleni nyögvenyelős győzelem után lesznek az első halk hangok.

Viridis Aquilae: Még nem volt ilyen? Nahát.

4. Ki lesz a csapatkapitány Zanetti felépüléséig?

Bobogoal: Cambiasso, ez nem is kérdés. Tartalék csapatkapitány: Ranocchia. Tartalék csapatkapitánynak a tartaléka pedig Handanovic.

csabinter: Furmányos kérdés, mert utal Capitano és Cuchu szenátorizálódására, szóval frogie kedvében járva azt mondom, Ranocchia.

Rolkó88: Nagyon remélem, hogy túlnyomórészt Ranocchia – ergo Cuchu általában a padról száll be segíteni a Guarín-Taider-Kovacic triónak.

Viridis Aquilae: Cambiasso, ki más?

5. Nincs még vége a mercatónak, írj pár reális nevet, aki szerinted beesik az utolsó pillanatokig! (Ha lesz ilyen…)

Bobogoal: A védelmünk úgy, ahogy rendben van, de a középpályánk bal oldalára Dzsudzsák gond nélkül beférne, s egy kreatív, de gólveszélyes középpályás nagyon-nagyon kellene. Ha már nem akarunk nagy nevű, drága játékosokban gondolkodni, akkor ajánlanám a Dusan Tadicsot a Twentéből. Előre Eto’o-nak, hű de tudnék örülni, de (jobb híján) Borriello, vagy akár Gilardino nyugodtan jöhetne. Esetleg Livaját valamilyen trükkel jó lenne visszacsábítani az Atalantától.

csabinter: Egy középső középpályás biztosan (Nocerino, vagy Wellington) és a két évvel ezelőtti Zarate-facepalm is meg lesz: 31-én 18.36-kor írja majd a calciomercato Borriellót kölcsönbe.

Rolkó88: Pereira távozása esetén Isla, és valószínűsítek még egy tapasztaltabb center is (mondjuk Borriello).

Viridis Aquilae: Olyan, aki számottevően befolyásolja a csapat esélyeit, eddig sem jött, s ezután sem fog. Kivéve, ha Eto’o ráunt a pénzre, ami nyilván valószerű.

6. Balotelli több tizenegyest lő be a bajnokság során, mint amennyit az Inter ellen ítélnek?

Bobogoal: Moratti ezt már elintézte. Nem fog a Milan büntetőt lőni ebben a szezonban!

csabinter: Hülye kérdés, nem hiába én találtam ki. Igen.

Rolkó88: Idén Balotelli lesz a gólkirály 24 góllal (abból 19 büntető), tehát igen, de ezt a versenyt szorosan nyeri, mert 10 felett lesz az ellenünk megítélt (kamu)tizik száma is.

Viridis Aquilae: Költői kérdésekre nem illik válaszolni.

7. Ideális kezdőd a jelenlegi állapotok szerint?

Bobogoal: Handanovic – Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus – Nagatomo, Guarín, Cambiasso, Alvarez, Pereira – Palacio, Belfodil.

csabinter: Handanovic – Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus – Jonathan (áááááá), Guarin, Kovacic, Cambiasso, Nagatomo – Palacio, Icardi.

Rolkó88: Handanovic – Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus (Rolando?) – Jonathan, Taider, Kovacic, Guarín, Nagatomo – Palacio, Belfodil. Juan kérdése nem könnyű, mert elég fos formában van egy ideje, viszont Rolandót meg elég régen láttam játszani.

Viridis Aquilae: Handanovic – Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus – Nagatomo, Guarín, Kovacic, Taider, Pereira – Palacio, Belfodil. Rano kapná a csk-szalagot.