Ha nincs della, jön a Cittadella

Persze akkor is jöhetne, ha lenne, de gondoltam elsütök egy ilyen kritikán aluli poént. Viszont az a tényállás, hogy a lóvé hiánycikk jelenleg a klubvezetésben – így ez lesz sorozatban a második idény, hogy úgy kezdődnek számunkra idejekorán a tétmeccsek, ahogy nem szeretnénk. Most épp ott kapcsolódunk be a Coppa Italiába, ahol már időtlen idők óta nem, az okait pedig, nos, mindenki tudja… 

…vagy ha esetleg nem, néhány aspektusára remekül világított rá nagy visszatérőnk, Horas.

A felkészülés eredményeire és mutatott játékára összességében nem is a felemás, hanem az egy szinttel az alatti kifejezés lenne a találó, ki-ki gondoljon ide egy cifra jelzőt. Ami emlékezetes momentum volt, az általában Belfodil nevéhez fűződött (egy meccsen két tizi, valamint a Valencia-védők szétszivatása), ő hozzátartozik ahhoz a kevés emberhez egyébként, akik egyértelműen pozitív benyomást tettek rám júliustól kezdődően. Ebben a tartományban lehet még megemlíteni Álvarezt, Jonathant és talán Guarínt.

Ellenfelünkről pár szó: a Cittadella tavaly a 15. helyen végzett a 22 csapatos Serie B-ben, és a keretükben található 4 Inter-illetőségű játékos, Di Gennaro, Alborno, Pecorini és Biraghi. Az alábbi várható kezdőből is látható, hogy talán nem kellene sok gondot okozzon a továbbjutás…

 

Ha már Horas kapcsán a visszatérőkről beszéltünk: Kovacic és Obi végre valahára felépültek (persze utóbbi maximum két hétig lesz egészséges), szóval a középpályánk dinamikája ugrásszerűen megváltozhat pozitív irányba, plusz ha esetleg szükség van az emberevésre, Mudingayi is a fedélzeten van. A kezdőcsapattal kapcsolatban az utóbbi napok edzéseiből következtetnek, és biztosra veszik a háromvédős rendszert (hű!), Guarín kezdetését (há!) és a Palacio – Icardi csatárpárost. Ha Mazzarri helyében lennék, én Ricky helyett Kovacicot tenném be azonnal, Icardi helyett meg talán Izsákot.

 

Gondolom nem nagy meglepetés, de egyik magyar sport-, film- és pornócsatorna sem közvetíti a meccset, így 18:25 magasságában elkezdhetjük őrülten vadászni a streameket.