Se Corradi, se Lothar

Majdnem egy hét telt el azóta, hogy a keret antikrisztusa szétbarmolta a hatezer meccses győzelmi sorozatot. Sebaj, ahogy bezárult egy ajtó, nyílik rögtön a másik: lehet újat építeni (mármint nem ajtót). Ehhez remek partnernek ígérkezik a vidám vasárnapi vendég, a Cagliari. A szardíniaiak utoljára 12 évvel ezelőtt hagyták el vittoriával a zsebben a Meazzát, és ha ez nem lenne elég szívbe markoló, a győztes góljukat az olasz labdarúgás történetének egyik legnagyobb hulladéka, Bernardo Corradi szerezte.

Szerencsére az a gusztustalan majom napjainkra eltakarodott az európai futballpályák környékéről egészen Kanadáig (Alec King csámpásai közé talán még beférne).

A Gazzettában megjelent kimutatás szerint Stramaccioni idén húsz mérkőzésen tizenegy féle-fajta formációban zavarta fel a pályára a csapatot. Érdekes.

Strama szombati sajtótájékoztatóján kiemelte az edzőváltás óta javuló tendenciát mutató szigetlakókat, szerinte a szimpatikus futballt játszó Cagliari a létező legrosszabb ellenfél, aki most szembe jöhet az Interrel – mekkora mák már, hogy a Barcelona nem olasz.

Emberek! Samuelről utcát neveztek el New Yorkban!

McDonald Mariga személyében nagyfarkú visszatérőt ünnepelhetünk, könnyen lehet, hogy fekete izmos bajtársa és Guarín hiányában pályára kerül a hónapok óta nem látott gyorséttermi fiatalember. Azt tudtátok, hogy a Mekiben a McDouble menü csak 600 forint? Nem is laktam jól vele.

Coutinho neve szintén újra a keretben figyel, ami egyszerűen csodálatos hír, mert Cassano formája az utóbbi hetekben leült, Alvarez meg mehetne már most kölcsönbe a Lombardba, Tóth Bence úgy is sérült. A múlt heti bergamói csúfság után az edzőpápa Ranocchia és Samuel állítólagos bravúros felépülésével végre megtalálhatja a palermói faló ideális helyét – a kispadot.

Ami a hiányzókat illeti, a második karzat veréb lakosai nyugodtan szundíthatnak kaja után, mert ahogy fentebb kiderült, a kolumbiai mesterlövész sérülés miatt biztosan nem fogja riogatni őket. Nincs még Sneijder sem, illetve a posztján számításba vehető Lothar Matthäust is nélkülözni kell, ugyanis évekkel ezelőtt visszavonult.

Szolgálati közlemény, lehet irigykedni: a blog hét fős szerzői csapatából hárman (Bobogoal, Rolkó, csabinter) a helyszínen tekintik meg a holnapi mérkőzést!

Nem kell berosálni, Samuel fog kezdeni