Kezdődik a szezon

A nyár (olasz klub) foci nélküli hónapjainak kínkeserves kibekkelése után eljött a várva várt nap: pályára lép kedvenc csapatunk, az Inter. Ránézésre könnyű ellenféllel kezdünk, de újonc ellen sosem egyszerű, ráadásul kb. 6 éve nem nyertünk kezdő meccsen, továbbá az elmúlt években a csapat gyengülésének köszönhetően a kicsapatok is rendre új értelmezést nyertek, lásd. tavaly Novara. Ergo, nekünk már lassan nincsen olyan, hogy kötelező meccs, de reméljük idén ez azért megváltozik. Magyarán távolról sem biztos, hogy idén sikerül megtörni a 6 éve tartó átkot, és győztesen rajtolni a szezonban. Strama keveri a kártyákat.

Kezdjük az ellenféllel. A delfinekről gyakorlatilag fingunk nincs, hogy mit gondoljunk. Ők voltak a Zeman-csapat, akik ész nélkül támadnak és igen könnyen elkülöníthetőek a többi csapattól. Most már nem ők a Zeman-csapat, tehát akár brutális arculatváltás előfordulhatott a nyáron, elmentek a húzónevek: Insigne, Veratti, Zeman, tehát elvileg gyengültek, de ne tévesszen meg minket, nehéz meccs lesz. Újonc csapat, hazai pályán, küzdeni fognak.

Nézzünk minket. Két, erősnek titulálható hiányzónk is lesz: Palacio eltiltott, Mudingayi pedig megsérült. Igaz, ők most nyáron érkeztek, de már most hiányozni fognak, ugyanis a csapatrész, ahonnan kiestek távolról sincs csúcsformában. A középpálya most már mondjuk ki, évek óta problémás, Cambiasso rohamléptekben öregedik, Zanetti már nem igazán való oda, Guarín igencsak szezon eleji formában van – a románok ellen egyenesen szar volt, nulla szerelés, fegyelmezetlenség, rengeteg elszórt labda – és ő sem kimondottan labdaszerző. Gargano pedig most mutatkozik be, kb. 3 napja edz együtt a csapattal. Tőlük kellene várni, hogy jól dolgozzanak össze, és tehermentesítsék a leggyengébb csapatrészünket, a védelmet. Innen hiányzik Handanovic, Maicon úgy néz ki, távozik, a keretben sincs, Chivu sérült, Pereira szerződését meg még csak most csinálják. További rossz hír, hogy Jonathan a keretbe nevezés ellenére eltűnt a várható kezdőcsapatból, és legrosszabb verzió lép életbe, kamikaze bólogat. Tehát a védelem így fog kinézni: Zanetti, Ranocchia, Silvestre, Nagatomo. A két argentin megbízható lesz érzésünk szerint, viszont Béka Bandi hiába fejlődget, bármikor képes egy villanásra, Nagatomo pedig minden bizonnyal az előtte játszó középpályás életét fogja igencsak megkeseríteni, vagy Guarín lesz az, vagy az újonc Gargano.

A támadósorban Milito megint az év eleji oxigén-sátoros formáját hozza, ami bele férne, mert Palacio jó formában van,  Sneijder pedig jó hozzáállással és állapotban játszott felkészülési meccseken, megoldható lett volna. De Palacio nem lesz, Cassano viszont még nem tud kezdeni, úgyhogy Sneijder mellett Coutinho feladata lesz, hogy Militóval gólt lövessenek. Ami szintén nem ideális,  sanszos, hogy Coutinho el fog veszni a kézzel lábbal védekező Serie A-újonc sorai között. Cassano 60. perc körül jönni fog, reméljünk azért, hogy a hátrányban kitámadó delfineket segítsen lefinishelni.

Nehéz meccsre számítunk, sok a gyenge pontja a mi kezdőnknek, és a Pescara mikor máskor akarná megmutatni, ha nem az első fordulóban otthon, az egyik gigász ellen. 1-1, esetleg 1-2 a tippünk.