Mama, indulnunk kell

Moratti legutóbbi, szinte minden átigazolási időszakban elhangzott nyilatkozata („Előbb el kell adnunk játékosokat, hogy igazolhassunk”) inspirálta az alábbi szösszenetet, hogy ne kizárólag a lehetséges érkezőkkel foglalkozzunk mindig mercato címszó alatt, hanem tekintsük át, kiknek az orcájára cuppanthat Ayola egy búcsúcsókát.

Soha többé nem találod őket a probabili formazionéban (100%)

Ivan Cordoba – a kolumbiai kávéültetvényes 12 esztendei szolgálat után abbahagyja a játékot. Mennyi kerül a páncélterembe? 0 €. Hová megy? A felső vezetésben kaphat egy asztalt.

Angelo Palombo – a genovai kobold kölcsönszerződését nem hosszabbítják meg. Mennyi kerül a páncélterembe? 0 €. Hová megy? Először is vissza a Sampdoriába, aztán vagy marad, vagy eladják (nem kicsit értek hozzá).

Mauro Zarate – istennek hála, minden idők egyik legutálhatóbb Inter-játékosát sem véglegesítik. Mennyi kerül a páncélterembe? 0 €. Hová megy? Vissza Rómába.

Sulley Muntari – szerződése lejárt, mégis marad Milánóban. Mennyi kerül a páncélterembe? 0 €. Hová megy? A város másik csapatának címerét csókolgatni.

Gazsi Gizi máshol látja a jövőjüket (75%)

Lucio – a hétmérföldes léptű brazil szerződésbontás előtt áll, érthetetlen lépés továbbra is. Mennyi kerül a páncélterembe? 0 €. Hová megy? Törökország (Fenerbahce) vagy Brazília (Internacional).

Maicon – a fizetésnyirbálás egyik nagy áldozata, helyzetét az sem segíti, hogy hónapok óta látványosan beleszart az egészbe jövőre lejár a szerződése. Mennyi kerül a páncélterembe? 8-10 millió €. Hová megy? Real Madrid, esetleg Chelsea vagy PSG.

Diego Forlán – bár minden családtagja azt hangoztatja, hogy marad, nagyon reméljük, hogy nem. Mennyi kerül a páncélterembe? 2-3 millió €. Hová megy? Mindegy, csak el innen.

Luc Castaignos – a holland Henry nem Milánóban fog kiteljesedni. Mennyi kerül a páncélterembe? 8 millió €. Hová megy? West Ham United.

Könnyebben elmehetnek, mint Rocco Siffredi (50%)

Marco Davide Faraoni – a pitebaszó alteregója több lehetséges transzfer kapcsán előkerül cserealapként. Mennyi kerül a páncélterembe? 3-4 millió €. Hová mehet? Udinese, Bologna, Atalanta.

Giampaolo Pazzini – szabadulna tőle a klub, sorsa nagyban függ Destro esetleges érkezésétől. Mennyi kerül a páncélterembe? 12-13 millió €. Hová mehet? Sampdoria, Lazio, PSG, Milan (muhaha).

Hamarabb elhiszem, hogy a hóembernek a kályha mellett a helye (25%)

Wesley Sneijder – az Eb következtében a szokásosnál nagyobb a csend körülötte, alighanem augusztus 31-ig izgulni kell miatta. Mennyi kerül a páncélterembe? 25-30 millió €. Hová mehet? Remek kérdés!

Andrea Ranocchia – a Béka nevét a City-vel lehetséges bizniszek (De Jong, Kolarov) miatt emlegetik. Mennyi kerül a páncélterembe? 10-15 millió €. Hová mehet? Manchester City, Juventus.

Esteban Cambiasso – valakik rendszeresen eladnák valamelyik török falafelpusztítónak. Mennyi kerül a páncélterembe? 7-8 millió €. Hová mehet? Fenerbahce, Galatasaray.