Lucio Juventino lett

Hiányzott ez, mint szar a zsebbe. Egyébként az egész ügy zavaros, egyik pillanatról a másikra hirtelen azon kaptuk magunkat, hogy Lucio megy. Minden előzmény és igazi ok nélkül, csak annyit olvastunk, hogy Lucio ügynöke azt nyilatkozza lépten-nyomon, hogy új kihívás kell, távoznak, satöbbi. Pár gondolat erről a fejleményről. Legelőször is, nem ártana tisztában lenni a dolgok hátterével, tudni azt, hogy pikk-pakk Lucio, mint legjobb védőnk, hogy került átadólistára. A  baj minden bizonnyal nem kicsi, mert szerződésbontás történt, illetve kezdetektől fogva arról volt szó. Rendben van, hogy nincs lovénk, kiesik a BL-pénz és nyírbálni kell a fizukat, de valljuk be, akárhogy matekozunk, az nincs meg, hogy Lucio miért és hogy nem fért be a költségvetésbe, miért pont ő nem. A védelemből lényegében kiesett Córdoba fizuja (3 m), Chivu szerződése is lejárt (3,5 m), őket lehetett volna úgy pótolni, hogy kritikus kiadások jó irányba mozduljanak el. Akármennyire nem látunk bele a dolgokba, számolni tudunk. Córdoba helyére az elmúlt évek teljesítménye tükrében mondjuk Juan Jesus simán elfér a keretben, Chivu helyére meg lehetett volna valakit kölcsön kérni is akár. Matematikailag ez alátámaszthatatlan, hogy Lucio kiebrudalására mi szükség volt. Gyakorlatilag mindenkit szélnek lehetett volna ereszteni, csak őt nem a védelemből, amire a lehetőség is megvolt, ugyanis egyszerre járt le Samuel, Córdoba és Chivu szerződése is.

Lucio, ha jól rémlik tavaly hosszabbította meg 2013-ban lejáró szerződését 2014-ig, utolsó évre csökkentett fizuval. Lucio többször is nyilatkozta, hogy ez a dolog nem csak rajta múlik, ő maradna, de ez nem csak rajta áll. Minden körülmény személyi okok felé mutat. Olvastunk olyat is, hogy Stramaccioninak nem kell, de hát ebből meg mi igaz, azt a franc sem tudja. Summa summarum: a védelemből távozott a legmegbízhatóbb, legjobb ember, és  gyakorlatilag a legrosszabb helyre. Az amúgy sem gyenge Juventus védelembe érkezett egy rutinos, minden hájjal megkent, még abszolút topformában lévő világklasszis védő, tőlünk. Annyit tegyünk hozzá, hogy Lucio a Bayerntől is érdekes és zavaros körülmények között távozott, sajnos ez nálunk is bekövetkezett.

Brancáék nagyon úgy néz ki, továbbra is csak a meleg szart kevergetik, a tavalyi rémálomszerű év folytatódik, ez a hír kb. egy katasztrófával ér fel, hihetetlenül rosszul sakkozták ezt ki. Lucio pedig sosem volt címercsókolgatós, lelkis fazon. Ő megkérte volna a pénzét a munkájáért – amit nagyon kevesek közül érdemelt volna meg a keretben -, de valószínűleg speciel pont leszarja, hogy az Internek mi gondja, baja van, ő a lehetőségéhez mérten jól döntött. Elment egy újraépülő Juventusban címeket nyerni, BL-ben játszani. A zuhanórepülés folytadódik, egyre kevésbé védhető a szakmai stáb és a szakmai irányítása a klubnak. Nem örülünk, Vincent.