Príma Vera

Bántóan keveset (egész pontosan semmit sem) foglalkoztunk eddig az utánpótlás Bajnokok Ligájával egyenértékű NextGen Series-t megnyert Primavera-csapattal. Andrea Stramaccioni nyikhajai a felfelé bukó edző távozása után tartották a szintet: behúzták a korosztályos scudettót is. Tovább után bemutatunk néhány kiemelkedő tehetséget az idei felhozatalból és a varázsgömbbe sasolva meglessük a jövőjüket.

Mivel minden valamire való férfiember hátulról kezdi az újságot, elsőként a védelemből szemezgetünk.

Raffaele Di Gennaro – Gallinettával együtt volt már felnőtt meccsen az első csapat keretében a magas, hosszúkezű kapus. Inter history-hasonmás: Vid Belec. Mi lesz vele? Kölcsönadás a Serie B-be. Öt év múlva…a padon csücsül a Gubbióban.

Rodrigo Alborno – A 19 éves paraguayi jobb oldali védő/középpályás országa egyik legreményteljesebb futballistája, egyesek Alexis Sanchezhez, a vadabbak Cristiano Ronaldóhoz hasonlítják. A mindkét oldalon bevethető szélsőt az Inter a PSV, a Werder Bremen és a Napoli orra elől csatlizta el. Inter history-hasonmás: Zé Maria. Mi lesz vele? Kölcsönadás külföldre. Öt év múlva…kezdőember az Osasunában.

Matteo Bianchetti – Középső védő, zuhanyzott már Maiconékkal. Bőven ráférne pár kiló izom, mert jelenleg „csak” a gyorsaságából él meg, felnőtt szinten kevés lesz. Inter history-hasonmás: Simone Benedetti. Mi lesz vele? Kölcsönadás a Serie C-be. Öt év múlva…stabil kezdő a Padovában.

Marek Kysela – 2008-ban a Viktoria Plzenből érkezett a cseh védő. Technikailag még van hová fejlődnie, de legalább erős a párharcokban. Inter history-hasonmás: Ivan Fatic. Mi lesz vele? Kölcsönadás hazájába. Öt év múlva…a Greuther Fürthben küzd a feljutásért.

Ő nem Bianchetti, ennyit segítek

Ibrahima M’baye – A 18 esztendős szenegáli védőt hatalmas meglepetésre Afrikában szúrták ki maguknak a megfigyelők 3 évvel ezelőtt. A remek testfelépítésű, középen és szélen bevethető ballábas fiatalembert fejjátéka (kettőt bólinott a Palermo elleni elődöntőben) mellett gyorsasága emeli ki pajtásai közül. Afféle jutalomként a felnőttek élére kinevezett Stramaccioni behívta a Cesena elleni keretbe, de pályára nem küldte. Tehetségét mi sem bizonyítja jobban, hogy még José Mourinho regnálása alatt 15 évesen edzhetett az első csapattal. Öt éves szerződést kötöttek vele. Inter history-hasonmás: Taribo West. Mi lesz vele? Közös tulajdonba kerül egy első ligás kiscsapattal. Öt év múlva…Ogbonnára emlékezteti a Torino híveit.

Andrea Romano – Az ifjú mormoták kapitánya, a fedezetsor jobb oldalán bevethető. Sokat futó, a támadások kidolgozásában használható szélső. Inter history-hasonmás: Nicola Napolitano. Mi lesz vele? Kölcsönadás a Serie B-be. Öt év múlva…a Hellas Veronában harcol a csapatba kerülésért.

Lorenzo Crisetig – Stramaccioni és Bernazzani gárdája legerősebb pontjának a középpályát tartják. Lorenzo Crisetigről bizonyára a kevésbé addikt szurkolók is hallottak, hiszen a gallyrágó olasz túlesett a BL-bemutatkozáson, a CSZKA Moszkva-Inter csoportmérkőzésen állhatott be pár percre. A csapat legtapasztaltabb és talán legfontosabb tagja, a középpálya és a támadósor közti összekötő kapocs. Játékjogát felesben birtokolja a klub a Parmával. Inter history-hasonmás: Thiago Motta. Mi lesz vele? Kölcsönadás a Serie A-ba. Öt év múlva…biztos kezdő egy első osztályú együttesben.

Csupa erő, csupa izom, minden reggel tejet iszom

Joseph Alfred Duncan – Tudomásom szerint nem áll rokonságban a San Antonio Spurs power forwardjével. Elég ránézni a 19 éves ghánai születésű kölyök búrájára, rögtön látszik rajta, melyik poszton bevethető: a középpálya közepén. Bivalyerős, rakkolós, gyors, szívós emberevő ember, Strama javaslatára a nyári felkészülést az első csapattal kezdheti. Inter history-hasonmás: Daniel Maa Boumsong. Mi lesz vele? Kölcsönadás a Serie B-be. Öt év múlva…a St. Etienne-ből leigazolja a Marseille.

Giovanni Terrani – A többiektől valamivel fiatalabb és kisebb. Az Inter májusi indonéziai haknijára a nagyokkal együtt tarthatott, mi több, az első meccsen kezdőként egy félidőt kapott a gyors, izgága szélső. Inter history-hasonmás: Luca Siligardi. Mi lesz vele? Kölcsönadás a Serie C-be. Öt év múlva…az Albinoleffe kispadmelegítője.

Daniel Bessa – Szóviccekhez kiváló táptalaj a neve. A Primavera legtechikásabb tagja, Longo első számú kiszolgálója a brazil-olasz támadó középpályás. Igazi tizes, egyes szakértők már most legalább Serie B-ben játszatnák felnőtt szinten. Inter history-hasonmás: Alvaro Recoba. Mi lesz vele? Kölcsönadás a Serie B-be. Öt év múlva…helyi hős egy első ligás kiscsapatban.

Lon…go!

Samuele Longo – Az új Destro, a csapat egyik vezére. A Lazio-Inter bajnokin az utolsó fordulóban bemutatkozhatott a felnőttek között és bizony nem is mozgott rosszul. Magas, vékony, lendületes, jól cselező, játékügyes csatár, szükség esetén bal oldali támadóként is használható. Reménykedjünk, hogy nem herdálják el úgy, mint elődjét. Inter history-hasonmás: Mattia Destro. Mi lesz vele? Közös tulajdon a Genoával. Öt év múlva…válogatott kerettag az Inter játékosaként.