Revolution & Rebuild

A revolúció latin eredetű szó, jelentése: forradalom, ugrásszerű fejlődés. A tárgyak, jelenségek minőségi változásának korszakát nevezzük így. Rebuilddel főként az amerikai major csapatsportok (leginkább NBA) világában találkozhatunk, amikor egy idősebb generáció kifutása után fiatal, tehetséges játékosokra alapozva hosszú távú projektként új csapatot építenek. Mindkét divatos kifejezés naponta elhangzik az Inter kapcsán, nem véletlenül.

Köztudott, hogy a tripletét követően Moratti kielégülten, jobb kezét albundysan a nadrágjába dugva elégedetten hátradőlve tiltatta le a hitelkártyáját, mondván elég volt az utóbbi évek eszetlen pénzszórásából. A nagyfülű serleg felemelésével elérte, amit a faternak sikerült, mission complete. Ugyan az újjáépítéssel jó két évet elkésett, de most úgy tűnik két, szenvedéssel csordultig telt esztendő után végre képes szívnek fájdalmas, ám észnek kedvező döntéseket hozni. Ilyen például, hogy a jelek szerint már júliusban elkezdődik a nagybevásárlás a piacon, nem kell megint augusztus 31-ig reszketni Tevezért, hogy aztán kapjunk egy Zaratét. A második az érett férfikorban lévő, magas fizetésű, langyos vízben pöcsüket áztató játékosok kipenderítése a klubból. Ennek speciel nem kicsit mond ellent Chivu hosszabbítása…

Lucio, Julio Cesar, Maicon, Pazzini, Forlán, Sneijder.

Hat név, megannyi emlék, történet.

(Sinkovicsos sortörés a nagyobb hatás kedvéért, remélem, vágjátok)

A Jezsuita Terminátor ebben a katolikus kaotikus szezonban raklapnyi kapott gól ellenére talán a védelem legjobbja volt, nemrég sírt ki egy hosszabbítást 2014-ig, erre fel az ügynöke a semmiből kijelentette, hogy védence szeretné más templomok miseborát is megízlelni. Komoly szándékú vevőnek a Fenerbahce tűnik. Kis szépséghiba, hogy a védő közös megegyezéses szerződésbontás (???) miatt ingyen léphet le mecseteket fényképezni, de az Inter így is két év alatt bruttó 8 milliót spórol.

A picit kigömbölyödött kapus többször lenyilatkozta maradási szándékát, nem különösebben érdekli, hogy minden második újságcikk az Inter-Handanovic házasságról ír. JC 2014-ig élő munkavállalási engedélye évi nettó 4.5 milliót garantál neki, vagyis legrosszabb esetben, ha valaki (Tottenham?) legalább két millát penget érte, a klubnak 20 milliós megtakarítást adományoz.

A kopasz barack szituja hasonló a Krisztus Atlétájáéhoz, rajta legalább minden második meccsen látszott, hogy unja már az esős vasárnapi cataniai délutánokat és nagyon menne Madridba, Párizsba, Londonba, Nyírpazonyba, csak innen el. A 2013-ban lejáró szerződésű Kolosszust a Real Madrid vinné kb. egy 10-esért, ami a fizetésének megspórolásával 18-as pluszt jelentene.

RevoLÚCIÓ

Pazzo és az árnyékszék helyzete különösebb magyarázatot nem igényel, előbbinél a gyenge teljesítményhez társult közepesen magas fizetés, utóbbinál mindkettő (sőt…)  rendelkezésre áll egy aláírt elbocsájtó munkakönyhöz. Pazzini még három évig mondhatná magát Inter-futballistának, amennyiben nem akarná a vezetés legkevesebb 12-13 millió euróért más színű mezben bénázni látni (esetében 28 millió szabadulna fel mindennel együtt). Forlánt ingyen is megérné eltakarítani, gondoljunk a nettó 4 milliós keresetére.

Az ideges természetű holland neve sérülékenysége és horror bére miatt minden nyáron előkerül, felkészülhetünk egy újabb Daily Mail-kitalációkkal teli kánikulai időszakra. Legrosszabb esetben 20-ért rá lehetne sózni valamelyik Premier League klubra (City?), máshová vagy nem menne, vagy nincs helye. Értékesítése esetén 56(!) millió euró vándorolna vissza a páncélterembe.

Számoljunk.

(Sinkovics!)

  • Lucio  16 millió: szerződésbontás esetén ingyen lép, kétéves fizetése marad a pénztárcában.
  • Julio Cesar – 20 millió: csak 2 milliós transzferdíjjal számolva ennyit ment meg a klub.
  • Maicon – 18 millió: 10-et adna a Madrid, 8 milcsi a fizuspórolás.
  • Pazzini – 28 millió: még három évig fut a kontraktusa évi 2.5-ös jövedelemmel, 12-ért akarják értékesíteni.
  • Forlán – 8 millió: ellenérték nélkül is bruttó nyolcaska marad Morattinak.
  • Sneijder – 56 millió: 20-ért viszi egy sejk, három évig bruttó 36 milliós bérével együtt jön ki ez a durva összeg.

146 millió euró összesen.

A sokkból felépülve néhány korty hideg limonádé szürcsölése után nézzük meg, reálisan kikre lehetne elverni ezt a lottónyereményt.

Először is, Fredy Guarín (11.5) és Andrea Poli (6) véglegesítésére elszállt 17 és fél millió, Kozsó argentin reinkarnációjának szerződtetése is elvitt 11-et. A leggyakrabban olvasott név az Inter nevelésű, Siena és Genoa tulajdonban lévő Mattia Destróé. A Roburban 12 gólt szerzett csatár játékjogának felét napokon belül rendezi a játékgyáros a toszkánokkal, hogy aztán továbbküldje Milánóba (pénzért, Kuckáért, Longóért – még nem tisztázott).

Maicon távoztával az egyik legélesebb taktikai fegyvere semmisül meg az Internek, tehát sürgősen le kell akasztani egy meccsenként 12 kilométereket fel-alá száguldozó, nagyot lövő, pontosan beadó, kvázi szélsőként funkcionáló bekket. Ő lehet Alekszandar Kolarov. Az egykori laziós szerb tavaszra kiszorult Mancini csapatából, ennek ellenére állítólag elutasítottak egy májusi 8 milliós interes ajánlatot érte. Most elvileg 10 körül Milánóba lehetne költözteni, egy a baj: sokat keres – az évi nettó öt millió hallatán Moratti igencsak sercegtette a fogait. Kolarov kijelentette, hogy abban az esetben hajlandó kevesebbel is beérni, ha garantált kezdő pozíciót kap (muhaha).

„Két Maicont” aligha bírna el a rendszer, ezért jobb oldalra egy rakkolós, ám kevésbé támadó vénával ellátott labdarúgó érkezhet a Lille 27 éves, az Európa-bajnokságon Bacary Sagna lábtörése miatt első számú jobbhátvéddé avanzsált Mathieu Debuchy személyében. A tetovált fiúért állítólag tettek már egy öt milliós ajánlatot, amit keveseltek, szóval legalább 8 millióig fel kell mennie Brancáéknak, ha szeretnének egy újabb kvázi ismeretlen jobb oldali védőt igazolni Franciaországból, mint annak idején 2006-ban.

Stramaccioni nagyon szeretne csapatában tudni egy középpálya közepén pusztító terroristát. Körözési listájának első helyén a 2013-ban lejáró szerződésű Nigel de Jong áll, akit Mancini nem igazán tartóztat. Ára 8-10 millió körül lehet, ennyiért azonnal tessék neki megmutatni a milánói tetováló szalonokat. Második opció a Rennes 21 esztendős kannibálja, Yann M’Vila, de az érte kért 20 millió hallatán felküdjünk vissza az ágyikóba és csucsukáljunk tovább Gaby Mudingayiról álmodozva. A Bologna 30 éves kongói-belga emberevője sokadik, Auchan-gazdaságos opciója a transzferguruknak.

Visszatérve a védelemre, jövő héten kerekasztal beszélgetésre hivatalosak az elöljárók Matias Silvestre ügyében. A Palermo 27 éves argentin centerhalfját nézte ki Strama Lucio utódjának, csakhogy érte a Milan mellett az állítólag 12 milliót bármikor kicsengető orosz Rubin Kazanyt is le kellene győzni. Brancáék Vivianót szerették volna bevonni a transzferbe, ám a kettyós Zamparinit nem érdekli a válogatott kapus, aki így állítása szerinti kedvenc csapatába, a Fiorentinába kerülhet.

Sebastian Giovinco neve valószínűleg a Juventus bosszantására merül fel újra és újra. A magam részéről elképzelhetetlennek tartom, hogy a torinóiak elengedjék az Interhez a szupertörpét. Ez a verzió akkor valósulhat meg, ha a Parma az Inter segítségével megveszi Atom Anti játékjogának felét, aztán tovább postázza Milánóba. A legfrissebb hírek szerint egyelőre nincs deal a Parma és a Juventus között, könnyen elképzelhető, hogy borítékozni fognak a felek – ebben az esetben lehet esélye az Internek.