Sok szerencsét a csatároknak!

Az olasz főváros klímája enyhe mediterrán, ami azt jelenti, hogy nyáron nagy forróság és szárazság van. Róma időjárása igen kellemes egész évben, ezért bármikor érdemes oda utazni. Júliusban és augusztusban van a legmelegebb, nem ritka a 35-40 fok. A telek enyhék, a hőmérséklet ilyenkor 5 és 10 celsius között libeg, de januárban és februárban akár fagypont alá is eshet. Vasárnap délutánra csapadékot jósolnak az 5 és 7 fok közti hőmérséklet mellett gyenge légmozgással és átlagos légnyomással.

Ennyit röviden a meteorológiáról. Az időjárással meggyűlik a bajunk rendesen, akárcsak Itáliában, egész Magyarországon szükség van a szorgos kezekre billentyűpötyögés helyett, így hamarosan hasznossá téve magam hólapátolásnak indulok.

Az Olimpico és környéke szombat délután

Talán nem vagyok egyedül azon eretnek gondolattal, hogy jobban járt volna az Inter, ha a vasárnapi rangadót elhalasztják. Miért? Mert Forlán, Alvarez, Sneijder (Coutinho) hiányában a várható Zanetti, Palombo, Cambiasso, Obi középpályás kavrtettben rejlő kreatívitási ráta erősen konvergál a nullához. Nyilvánvaló Tinkerman szándéka: a derbihez hasonló felfogással tönkretenni az ellenfél játékát, begubózni és a kevés helyzet egyikét értékesíteni, aztán újra begubózni és védeni a várfalat. Kérdés: lesznek-e egyáltalán lehetőségek? Palombo vérében bugyog némi szervezőkészség, de hát könyörgöm, a genovai kobold hat napja van a csapatnál, Obitól és Zanettitől várni értékelhető beadásokat meg olyan, mint gyufával ellenőrizni a gázszivárgást.

Újabb lehetőséget kap kommentelőink dartstábláján a bullseye helyére beszúrt Giampaolo Pazzini. A három exsampos P-betűs igazolás legrégibb itteni tagja kapja rendesen a nyilakat, nem is teljesen érdemtelenül. Valószínűleg Diego Forlán felépüléséig nézhetjük még, ahogy meccsenként kilencszer találkozik a labdával (ebből négyszer kapunak háttal visszapasszol, kétszer szerelik, kétszer eladja, egyszer fejel, egyszer gólt lő).

Elég a szakmázásból, jöjjön néhány érdekesség. 2008-ban győzött utoljára az Inter a giallorossik ellen az örök városban, José Mourinho irányításával 4-0-raMég Obinna is gólt rúgott, úgy ám. Egy idénnyel korábban a Mancini-csapat szintén négyet bezúzva nyert – más idők voltak…2006 márciusa datálja az utolsó döntetlent.

Pazzóval szemben Diego Milito 2012-ben 8 alkalommal vette célba kaput és bizony ki nem találnánk, de mind a 8 lövéséből gól született.

Isten gyermeke négyszer találkozott eddig a Romával, két döntetlen mellett kétszer hiába fohászkodott az úrhoz. Kedves Lucio, ötödjére próbálj meg kiimádkozni egy győzelmet.

Ranieri először ül volt csapata ellen a kispadon, ezért(?) lelke nyugalmának megőrzése érdekében nem hajlandó nyilatkozni a római időkről. Egyébként 600. mérkőzése lesz (ha lesz) olasz klub élén, a mérlege: 269 győzelem, 186 döntetlen, 144 vereség.

 

A találkozót a műsorváltozások ellenére a Digisport adja a Justin TV mellett.