Mercato, hó, Palermo

Tegnap éjszaka ünnepélyes keretek között becsukódtak az átigazolási piac ablakai és újra a fehér zöld gyepre koncentrálhatunk. Ranieri kedvenc csatárának (Pazzini), a kedvenc csapatát (Palermo) látjuk vendégül ma este. Amikor ezeket a sorokat pötyögöm a klaviatúrán, akkor még nincs arról információ, hogy elmaradna az összecsapás. Reméljük, meg lesz tartva a meccs, mert ellenkező esetben ez a beharangozó csak nagy műhó semmiért.

 

Végre megkaptuk Moratti bácsi ajándékát, de Tevez helyett Guarin volt a csomagban. Ez kábé olyan, mikor egy kisgyerek nagyon vágyik egy 18 sebességes BMX-re, erre ott van egy használt Csepel kemping bicikli a fa alatt. Örül neki, végül is mind a kettőt lehet hajtani, de azért örömkönnyeket nem fogsz látni a szemében. Ezért kár volt hülyíteni a szurkolókat, minden épeszű szurkoló egy minőségi csatárt várt, ráadásul még eladtuk Mottát is, de az Elnök Úrék biztosan jobban tudják.

Térjünk át a mai meccsre, Ranieri mester az alábbi 21 játékost szólította csatasorba. Kapusok: Julio Cesar, Luca Castellazzi, Paolo Orlandoni. Védők: Ivan Cordoba, Javier Zanetti, Lucio, Maicon, Andrea Ranocchia, Walter Samuel,  Cristian Chivu, Yuto Nagatomo. Középpályások: Wesley Sneijder,  Ricardo Alvarez, Andrea Poli, Cambiasso, Obi. Csatárok: Giampaolo Pazzini, Diego Milito, Mauro Zarate, Luc Castaignos.

Forlán kijött a barlangból:

Forlán

A keddi keret hirdetésekor még szerepelt a listán Motta is, de Ranierin kívül mindenki biztos volt benne, hogy van az a pénz amiért odaadja Moratti a PSG-nek. Volt. Guarin bombáit egyelőre csak a youtube-on tudjuk nézni, mivel „poliszerűen” igazoltuk le. (sérült a kolumbiai) Palombo egy közepes képességű középpályás, sok meccsel a lábában, talán még pályára is léphet ma este. A Palermo továbbra is a „masszív középcsapat” jelző telitalálata. Gyűjtöttek eddig 27 pontot, nyertek nyolcszor, három remi és kilenc zakó szerepel nevük mellett. Ott is vannak a 9. helyen. Lőttek 26 gólt (négyet nekünk), kaptak ugyanennyit meg még egyet. Bárkit képesek megverni és bárkitől képesek kikapni. Van egy Miccolijuk, egy eléggé vehemens szurkolótáboruk, egy gyönyörű mezük. Ősszel a 3-4-3-as felállásban tündöklő csapatunk bele is szaladt egy 4-3-as vereségbe.

Téli gumik fel vannak szerelve?

Valami ilyesmi kezdőre tippelek (4-4-2): JC, – Maicon, Samuel, Lucio, Nagatomo – Zanetti, Cambiasso, Sneijder, Alvarez – Milito, Pazzini. Ne legyen már szentségtörés Pazzinit, Militót, Sneijdert és Alvarezt egyszerre játszatni. Alvarez el tud szaladgálni a bal oldalt Nagatomo előtt, Sneijder meg talán egy picit besegít a védekezésbe is. Egy középpályásnak azért illik ezt is tenni és reméljük, hogy ma nem a hisztis, hanem a játszó és gólt lövő WS-t fogjuk látni. Kíváncsi leszek, hogy mennyire volt pedagógia szándékú a Pazzininek irányzott „fákoff”, de az igazi gesztus az lenne részükről, ha egy Sneijder passzt váltana gólra Giampaolo barátunk és a Curva Nord alatt összeölkeznének.

A mérkőzést nem adja a Digi, de még a plusz sem, így várjuk a kedves kommentelők tuti linkjeit. A legjobb minőségű, nem akadós stream beküldői között kisorsoljuk McDonald Mariga „101 trükk a labdával” című könyvét.

FORZA INTER PER SEMPRE!