Jézus, Frédi és az új Gresko

A default forgatókönyv szerint (kapkodás, sietség, utolsó pillanatokban történő hivatalossá tételek) zajlott januári mercato eredményeként a kolumbiai Freddy Guarín Fredy Guarin Freddy Guarin Fredy Guarín, a szlovák Juraj Kucka és a brazil Juan Jesus személyében három új játékos adhatja le személyi igazolványát a klub HR-osztályánál adategyeztetésre. Rövid összeállításunkban bemutatjuk a frissen érkezőket.

A rend kedvéért, elhagyta az Intert Philippe Coutinho; a kis brazil saját elmondása szerint nagyon szeretne részt venni a londoni olimpián, ezért több játéklehetőség reményében kölcsönadását kérte. A kiírt tenderben az Espanyol vezetői ígérték neki a legtöbb játékpercet, így őket választotta az olasz kiscsapatokkal szemben. Nyáron visszatér. Szintén ideiglenesen hagyta el a milánói bázist az újabb érthetetlen transzferek sorába tartozó delikvens, Jonathan (Parma), valamint a saját nevelésű Caldirola (Dukai Regina pasijával haverkodhat ezentúl). A Real Sociedadban harmatos produkciót nyújtó kenyai csúnya embert visszapostázták a spanyolok, az Inter azonnal felrakta Marigát egy parmai járatra és ott is hagyja nyárig.

 

Nyilvánvalóan Guarín számít a legütősebb szerzeménynek. Az EL-t nyerő Villas-Boas féle Porto egyik sztárjaként kulcsszerepe volt a kupagyőzelemben – ennek lassan egy éve. Azóta gyakran kimaradt a csapatból, állítólag hízott és még meg is sérült. Ne csodálkozzunk, hogy leértékelve adta el a portugál klub az egy éve még 30 millióért árult csodaportékáját, aki november eleje óta nem szerepelt tétmeccsen. Reménykedjünk, hogy a helyi Schobert Norbik nem engedik este hat után enni és villámsebesen visszanyeri portói formáját, mert elmondhatatlanul szükség van rá. Miután fakanállal a nyelve alá néznek, aláírja három és fél éves szerződését. Egymillió eurót kapnak a sárkányok a kölcsönért, az Inter 11-ért véglegesítheti. Fizetése 2 millió euró/esztendő. A hétközi és a hétvégi összeállításokban ne keressük majd a nevét, nincs bevethető állapotban.

Juraj Kuckába sokak szerint szerelmes lehet valamelyik tranfszerfőnök, mert Záhonytól Sacramentóig értetlenül áll az Inter-szurkolók kb. 74%-a a szlovák középpályás iránti gyengéd ragaszkodáshoz. Pedig annak ellenére nem rossz futballista, hogy nincs betonbiztos helye egy Serie A-középcsapatban sem. Ami az átigazolás részleteit illeti, az állandó variálások miatt fogalmunk sincs, mennyibe kerül és milyen kondíciókkal érkezik, érdeklődni a marco.branca@inter.it címen lehet. Remélhetőleg a derék tót nem lép a Gresko által kitaposott ösvényre. UPDATE: A legújabb variáció szerint Angelo Palombo érkezik a Sampdoriából helyette, mert a Genoa nem talált megfelelő utódot.

Juan Jesusról tudjuk a legkevesebbet. A brazil Inter hátvédje csapatkapitánya volt hazája utánpótlás válogatottjának, még mindig igen fiatal. A védelem közepén és bal szélén küldhető a zúzdába, magas, kicsit darabos. Mindenesetre jó gyerek lehet, ha megkapta a 2 non EU-s szabadkártya egyikét.

Volt már Bénink (Carbone), most van egy Frédink

Név: Fredy Alejandro Guarín Vasquez. Születési idő: 1986. június 30. Magasság: 184 cm. Súly: 77 kg. Előző klubok: Boca Juniors, St. Etienne, Porto. Ár: 1 millió (kölcsön), 11 millió (végleg).

Erősség: jó felépítésű, remekül passzoló, kiemelkedő rúgótechnikájú box-to-box középpályás. Gyenge pont: nem túl gyors, szeret sárga lapokat gyűjtögetni, könnyen felidegesíthető. Inter history-hasonmás: Clarence Seedorf. 10-es skálán: illik-e a rendszerbe? 9/10. Ár-érték arányban milyen igazolás? 9/10. Esélye a kezdőcsapatba kerülésre: 90%

Így fordul a Kucka

Név: Juraj Kucka. Születési idő: 1987. február 26. Magasság: 186 cm. Súly: 86 kg. Előző klubok: Ruzomberok, Sparta Praha, Genoa. Ár: 500.000 euró (kölcsön)

Erősség: bivalyerős, sokat futó labdaszerző-ütköző középpályás. Gyenge pont: támadásban kevésbé használható. Inter history-hasonmás: Diego Simeone. 10-es skálán: illik-e a rendszerbe? 6/10. Ár-érték arányban milyen igazolás? 8/10. Esélye a kezdőcsapatba kerülésre: 40%

János Jézus

Név: Juan Guilherme Nunes Jesus. Születési idő: 1991. június 10. Magasság: 185 cm. Súly: 83 kg. Előző klubok: Internacional. Ár: 4-5 millió euró.

Erősség: több poszton használható, erőteljes, magasságához képest labdaügyes védő. Gyenge pont: rutintalan, relatíve lassú és bizonytalan. Inter history-hasonmás: Cristian Chivu. 10-es skálán: illik-e a rendszerbe? 5/10. Ár-érték arányban milyen igazolás? 6/10. Esélye a kezdőcsapatba kerülésre: 10%

Egyébként érdemes lesz este 19 óráig nyomni veszettül az F5-öt a calciomercatón: könnyen elképzelhető egy csatár érkezése és Thiago Motta távozása.

UPDATE II: elfogadták a PSG Mottáért tett ajánlatát: 10 milliót fizetnek két részletben az olasz-brazilért. Muntari pedig a Milanba került.