Motta-búcsúztató Nápolyban

Életben van a brazil-olasz középpályás, nem kell megijedni. Sajnálkozni, csalódottságot kifejezni viszont lehet és muszáj: a Ranieri-féle feltámadás egyik kulcsszereplője ügynöke szerint szerda este utoljára lép  pályára az Inter színeiben, méghozzá Nápolyban, a Coppa Italia egy héttel ezelőttihez hasonlóan egymeccses negyeddöntőjében.

Thiago Motta személye megosztja a szurkolókat. Benito Az ellendrukkerek szerint alapember a Serie A mindenkori köcsögválogatottjában, de a kék-fekete érzelműek sem mindig tudják eldönteni, hogy most inkább adjuk el valamelyik FM-ező sejknek tizenvalahány millióért az üvegtérdű férfit, vagy tartsuk itt arra az évi 20 meccsre, amit bírnak a térdei, mert igenis hasznos és stabilitást ad a csapatnak. Morattiék úgy tűnik, előbbi mellett döntöttek.

TM-ért egy 10 millió euró 3 millió bónuszokban csomagot fogadnak el a Paris Saint-Germaintől, míg Leonardóék 4 és fél millás fizetési csekket lobogtatnak a Barca egykori balszélsőjének nózija előtt. Racionálisan nézve a lehetséges transzfert, egy 30 éves, pályafutása csúcsán talán túl lévő sérülékeny játékosért olyan összeg ez, amely bőven az elfogadható tartomány fölött van, viszont érzelmileg és szakmailag hiba lenne a nagyszerű szezont futó középpályást félidőben elkótyavetyélni. No, de elég a mercatós károgásból, folytassa itt, akit érdekel.

Kabala Motta utoljára még segíthet a társain (ugye eddig veretlen vele a gárda), rájuk fér, valljuk be. Nápolyba nagyon nem szívesen jár északi csapat haknizni, még ha a kupát tekintve viszonylag kellemes előjelek várják. Emlékezhetünk a tavalyi kiírásra, melyben egy körrel korábban szintén a Genoát takarította el az útból a Nerazzurri-társulat és a griffek után – akárcsak 2012-ben – ismét a Vezúv gyermekei következnek. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt gól nélküli döntetlent hozott a 90, majd a 120 perc, végül büntetőkkel az Inter masírozott az elődöntőbe.

Elárulom, miért jut tovább az Inter:

  • mert több gólt lő és nyer
  • mert ugyanannyi gólt lő, de nyer
  • mert vereséget jósolok és sosem jönnek be a tippjeim
  • mert a Napoliban Hamsik és Inler a padon kezd
  • mert Mottával eddig elmaradt a szopóka

Megsúgom, miért nem jut tovább az Inter:

  • mert kevesebb gólt lő és kikap
  • mert ugyanannyi gólt lő, de kiesik
  • mert győzelmet jósolok és sosem jönnek be a tippjeim
  • mert a Napoliban Lavezzi felépült és Lucio kiesésével két lassú ember maradt
  • mert minden sorozat megszakad egyszer

Az olasz Csank vélhetően a csöves 4-4-2-vel, esetleg annak egy hibrid változatával készül megfojtani a lendületes nápolyi középpályát. A fokozatos meccsterhelésre ítéltetett Mr. Cabau kezdőként kaphat helyet az egy szem csatár mögött, aki eredetileg Pazzini lett volna, ám az ifjú apukát Lucio társaságában ledöntötte az influenza (biztos egymás poharából ittak). Julio Cesar, Maicon és Cambiasso pihiznek a padon, szerintem a Traktort is be lehetne állítani a garázsba, 976 522 megtett kilométer után ennyi idősen jól jönne neki.

Külön bekezdést kap a végére Máris szomszédunk, aki anyaegyesülete gyomrába készül behúzni egy embereset. Vélhetően Lavezzivel együtt támogatja hátulról Cavanit (nem úgy) és igyekszik bizonyítani az Inter a Napoli főmuftijainak, hogy legyenek szívesek nyártól állandóra fölvenni.