Agyon taktikázott mercato

Branca és Ausilio most sem törte magát agyon, hogy minél előbb megerősítse a keretet. Utazgatnak, tárgyalgatnak, még meglátják, kivárnak, visszalépnek, átgondolják, megfontolják, irány Brazília, visszafelé beugrok Portóba, átnézek Londonba, Hawaii gomb. Ennek mi örülünk, csak közben elment a mercato, ember nem érkezett és az egyetlen komolyan vehető hír, ami tartja magát velünk kapcsolatban az az, hogy pont abból a csapatrészből készül távozni egy kezdő ember, ahová a legnagyobb erőkkel keressünk embereket.  Értékelhetetlen.

hat nap, kevesebb mint egy hét, ennyi maradt egy hónapból, és az előtte állítólag formalitásokig tárgyalt transzferekből sem sikerült semmit kihozni. Oké, legyünk türelmesek és pozitívak. Kivárunk, hogy mi lesz a vége, hogy megpróbáljuk a legjobb alkupozíciót kibekkelni és megy ugye a folyamatos sakkozás is az EU-n kívüli útlevelekkel.

Részben ezért nem jöt, és nem is fog ebben a szezonban jönni Juan Jesus, akinek november óta már csak alá kell írnia a szerződését, már csak egy hajszál választ el minket tőle, de az üzembiztosan. De ő nem jön, mert kellenek az EU-n kívüli helyek, amikkel kapcsolatban megy a kivárás. Legfőképp Tevez, Lucas és Guarin miatt. Tevez sztorija követhetetlen, kiderült, hogy a Milan csak a seggnyalásban járt az élen, az ajánlatuk komolyan vehetetlen volt. A PSG lerakta az igazi pénzt, viszont Tevezt nem tudták megnyerni, az Inter pedig lerakott egy korrekt ajánlatot és várta a fejleményeket, de szintén két pad közé esett. Tevez a Milanba menne, a City csak a PSG ajánlatát fogadta el és itt a sztori vége. Gyakorlatilag minket ez már nem is érdekel.

Közben a Tevez-ügy követhetetlensége miatt átcsoportosítottuk a pénz-bőröndöket, irány Brazília, Sao Paolo. Lucast is folyamatosan támadjuk már nyár óta, eleinte pénz nem volt, most már az is van, viszont a kisgyerek maximum csak nyáron érkezik. Igazából jó érzésű ember ezzel a szállal nem is foglalkozik és nem is veszi komolyan. Egy, ha most nem érkezik, akkor nem aktuális a dolog, gyakorlatilag kit érdekel, kettő: vicc, hogy egy ilyen gyerekért képeseket 25-öt elkérni, három, ahogy a mostani mercatós fejleményeket nézzük, Lucas nyárig ötször lesz eladva a Realnak, a Citynek és a Barcának.

Vicc kategória a Kucka gyerek is. Már az vicc, hogy szóba került, de ha már így alakult, egyszerűen nem tudtuk még mindig elhozni a Genoából úgy, hogy a játékos fele a miénk. Másik poén a Guarín körüli őrület. Nyáron 30 volt, ennek ellenére most sok érte a 15, közben a Juve vitte volna 11-ért, de nekik inkább Caceres kell, így megint szabad az út, de továbbra sincs semmi hír vele kapcsolatban. Ja de, az, hogy ha Motta elmegy, akkor ő lehet a potenciális utód. Motta eladása perpillanat hatalmas öngól lenne. Se idő nincs, se annyi pénz nem szerepelne az üzletben amivel érdemben tudnánk kezdeni valamit, annyi az összes pozitívuma, hogy többet adnának érte, mint amennyit valójában ér. De hiába fizetnek többet a Trabantomért mint amennyit ér, ha nem tudok helyette másikat venni és nem tudok bejárni a városba boré’.

Van 6 nap, kíváncsian várjuk, mennyivel sikerül különb mercatót összehozni az utolsó pillanatban összegányolt nyárinál. Ahol sikerült venni egy a BL-re nem nevezhető Forlánt, egy 3 hónapig sérült Polit és egy értékelhetetlen Zaratét, akiről azt hittük, hogy ha egy nálunk gyengébb csapatnak nem kell, akkor biztos jó lesz. Hajrá.